Având în vedere că bucătăria italienească este una dintre cele mai cunoscute din lume, de-a lungul timpului, aici s-au format niște reguli foarte stricte. Mulți turiști le ignoră de cele mai multe ori, lucru care nu este prea indicat. Iată ce greșeli alimentare să nu faci atunci când mergi în Italia! Tu ai auzit vreodată de ele?

Ce greșeli alimentare să nu faci atunci când mergi în Italia

Italienii au niște reguli foarte stricte, însă nescrise. Mulți turiști nu au auzit de ele și, de cele mai multe ori, ajung să le încalce. Ei bine, mai jos noi vi le vom prezenta. Astfel, acest articol vă va fi de mare ajutor în următoarea vizită în Italia. 

  • Nu este recomandat să pui ketchup pe pizza

Pizza este un preparat tradițional, astfel că este servit cu mare atenție de italieni. Ketchup-ul pus pe pizza este un obicei împrumutat de la americani, dar pe care italienii nu prea îl agreează. Cel mai bine ar fi să eviți să faci acest lucru când ești în Italia.

  • Cappucino nu se bea după amiaza

Această băutură este recomandată să fie băută dimineața. Respectă acest lucru pentru că este foarte important pentru italieni.

italia, bucatarie, reguli
Bucătărie italienească Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Ai grijă cum mănânci pastele

Exact ca pizza, pastele sunt un preparat tradițional și trebuie să ai foarte mare grijă cum le consumi. Italienii nu rup și nici nu taie pastele niciodată, ci le mănâncă fix așa cum sunt. Dacă îți este greu să le mănânci doar cu furculița, te poți ajuta cu o lingură, mai ales în cazul spaghetelor.

  • Fructele de mare nu se mănâncă cu parmezan

Un obicei adesea întâlnit este acela de a consuma fructele de mare cu parmezan. Ei bine, italienii nu sunt deloc de acord cu acest lucru. Specialiștii susțin că parmezanul umbrește adevărata savoare a fructelor de mare, astfel că recomandă ca acestea să fie consumate fix așa cum sunt preparate de bucătarii italieni.