La capitolul curățenie, România nu se poate mândri. Există foarte multe orașe care „înoată” în murdărie, chiar și capitala. Ei bine, situația stă destul de rău în unele dintre ele și pare că nimeni nu ia măsuri. Iată care este cel mai murdar oraș din România!

Cel mai murdar oraș din România

Situația din orașul Drăgășani a devenit alarmantă. Orașul din județul Vâlcea se confruntă cu probleme destul de grave după ce contractul cu operatorul de salubritate a expirat și nimeni nu a mai ridicat gunoaiele de pe stradă. Mirosul insuportabil a luat cu asalt străzile orașului, așa că cetățenii s-au revoltat. De mai bine o săptămână, nimeni nu a ridicat gunoaiele de pe stradă și nici din tomberoanele blocurilor.

În tot acest timp, primarul a fost în concediu, astfel că nimeni nu a luat măsuri. Garda de Mediu a fost anunțată și a amendat primăria municipiului cu suma de 50.000 de lei. Locuitorii au cerut ajutorul celor de la DSP pentru a declara alertă sanitară în oraș.

Subprefectul județului Vâlcea a venit și cu o explicație publică, având în vedere că primarul încă în funcție este de negăsit pentru a rezolva această situație de criză. Locuitorii sunt extrem de îngrijorați și speră să se rezolve cât mai repede pentru că mirosul le dă mari bătăi de cap.

oras, murdarie, dragasani
Oraș murdar Sursă: fotografie generată de DALL-E

„În acest moment, contractul cu operatorul de salubrizare este expirat. A expirat din data de 9 septembrie. Din discuțiile cu dumnealor, am înțeles că se fac demersuri pentru întocmirea documentației necesare achiziției publice pentru colectarea separată şi transport separat al deșeurilor municipale și al deșeurilor similare provenind din activități comerciale din industrie şi instituții, inclusiv fracții colectate separat, dar sunt proceduri care durează”, a explicat Florentina Călin, subprefect al județului Vâlcea, pentru AGERPRES.

Se pare că contractul cu firma de salubritate ar fi fost semnat pe o perioadă de doar șase luni, astfel că acum a expirat. Cel mai probabil va mai dura câteva zile până când această situație de criză se va rezolva.