Zona județului Vâlcea este una dintre cele mai frumoase zone de la noi din țară. Puține persoane știu, însă acest lucru. Mai jos îți vom arăta cum te poți relaxa într-un weekend la Vâlcea, dar și ce obiective turistice poți vizita.

Cum te poți relaxa într-un weekend la Vâlcea?

Cine vrea să se relaxeze în weekend și nu mai știe ce destinație să aleagă de la noi din țară, poate opta cu încredere pentru Vâlcea. Aici, puteți găsi o mulțime de hoteluri sau pensiuni cu piscină atât interioară, cât și exterioară care vă pot oferi confortul de care aveți nevoie. Pe lângă asta, aveți și ce să vizitați. Iată câteva locuri pe care le poți vedea dacă ajungi în județul Vâlcea!

Stațiunea Băile Olănești

Ocupă primul loc printre stațiunile balneoclimaterice din România în ceea ce privește numărul de izvoare și varietatea compoziției apelor minerale.

Salina Ocnele Mari

În salină sunt inhalați aerosoli salini cu ajutorul cărora se tratează diverse afecțiuni, în special afecțiunile respiratorii.

Muzeul Satului – Bujoreni

Muzeul Satului Vâlcean este un muzeu etnografic în aer liber și cuprinde aproape 80 de construcții arhitecturale și în jur de 12000 de piese muzeistice.

Băile Govora

În stațiune se află câteva puncte de atracție, precum: un parc balnear, proiectat de arhitectul peisagist Emil Pinard, unic prin arhitectura sa specifică începutului secolului al XX – lea, ștrandul Salus, situat la intrarea în stațiunea Băile Govora și beneficiază de un bazin cu apă minerală iodată și un bazin cu apă dulce pentru copii și câteva complexele balneologice moderne.

valcea, obiective, relaxare1
Vâlcea                                                                                                                                Sursă: fotografie generată de DALL-E

Horezu

Din punct de vedere turistic, Horezu atrage anual mulți turiști. Principalele atracții ale zonei fiind: Ceramica de Horezu, Mănăstirea Horezu – sit aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO, Cheile Bistriței Vâlcene și Cheile Oltețului, Parcul Național Buila-Vânturarița, Podul Istoric peste Luncavăț.

Parcul Național Buila – Vânturarița

Parcul Național Buila-Vânturarița este o arie protejată de interes național, situată în Subcarpații Getici, pe teritoriul administrativ al județului Vâlcea. Este cel mai mic parc național din România cu o suprafață de 4.186 hectare.

Râmnicu Vâlcea

Obiectivele turistice din oraș sunt: Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, casa memorială Anton Pann, Parcul Zăvoi și Parcul Mircea cel Bătrân, Grădina Zoologică, Biserica-Schit de pe dealul Cetăția sau Parcul de Agrement din Ostroveni.