Tu știi care este cel mai dureros dispozitiv de tortură din istorie? Omul care l-a inventat a fost și prima victimă a acestuia. Cu toții se temeau de Taurul Brazen.

Cum funcționa cel mai dureros dispozitiv de tortură din istorie?

Provenind din Grecia Antică, sistemul a fost creat în jurul secolului VI î.Hr, potrivit Lad Bible. Taurul respectiv putea fi ușor de confundat cu o statuie, însă sub burtă avea o trapă, oamenii supuși pedepsei fiind băgați acolo. Mai apoi, se aprindea un foc dedesubt, chinul fiind unul de neimaginat.

Acesta este și motivul pentru care a primit acest titlu, deoarece respectivul sfârșea în urlete și dureri foarte mari. Perilaus din Atena este cel care a venit cu această idee și tot el și-a găsit sfârșitul aici, în încercarea de a-i arăta lui Phalaris cu funcționează. După ce a fost închis acolo, creatorul și-a găsit sfârșitul într-o râpă, fiind aruncat pe un deal.

„Instinctual, dacă ești închis în orice fel de spațiu întunecat, ești prins în capcană și știi că nu vei ieși, panica se va instala. Veți avea un răspuns acut la stres, ritmul cardiac va crește. Vei respira mult mai repede”, a explicat Neurobiologul Michele Boyd, conform Unilad.

Despre Perilaus s-au spus foarte multe de-a lungul timpului, inclusiv că era un canibal care mânca copii. Individul se gândise chiar în detaliu la aparatul de tortură, dat fiind faptul că partea de sus prezenta un sistem de tuburi și țevi, astfel încât țipetele victimei să fie transformate în sunetele unui taur înfuriat.

Alte pedepse pentru trădători erau: Spânzurătoarea verticală, tortura șobolanilor, spânzuratul, Gheara pisicii, Separatorul de genunchi, Fiica lui Scavenger, Scaunul lui Iuda, Scaunul vrăjitoarelor, Măgarul Spaniol, fie Stropitoarea cu plumb.

Imagine reprezentativă pentru un scaun de tortură. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Alte metode folosite în România erau schinjuirea pe stomacul gol, dar și tragerea pe roată.