Iată cum poți să scoți mirosurile neplăcute din prosoape! Acest truc îți va ușura munca și te va face să te îndrăgostești de mireasma lucrurilor tale. Ce zici, tu ai încerca un asemenea ingredient?

Trucul minune pentru mirosurile neplăcute din prosoape

Dacă și tu ai obosit să speli ore în șir prosoapele, iar mirosul neplăcut tot nu iese din ele, va trebui să te folosești neapărat de aceste ingrediente. Ele îți vor lăsa hainele, sau orice speli fresh. Babs, un utilizator de pe TikTok a oferit acest truc simplu, pe care mulți l-au luat în râs înainte de a-l încerca. Aceasta a recomandat vodca.

„Am învățat asta de la bunica mea. Un simplu spray cu vodcă poate elimina mirosurile de pe haine, mobilă, tapițerie și chiar saltele. Tot ce aveți nevoie este vodcă și o sticlă cu pulverizator – asigurați-vă că sticla cu pulverizator”, a explicat aceasta, potrivit Mirror.

Tot ea a spus că preventiv puteți pulveriza sub mâneci, sau în zonele în care mirosul persistă.

Imagine reprezentativă pentru niște prosoape. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

În acest caz a intervenit și un expert, punctând faptul că într-adevăr vodca acționează ca un dezinfectant, neutralizând mirosurile de mucegai. Nu doar un spray puteți adăuga alcoolul, ci și direct în mașina de spălat, alături de detergent.

Ingrediente naturale pentru spălarea prosoapelor

De asemenea, puteți folosi oțetul sau bicarbonatul de sodiu. Cu ajutorul lor sunt reduse și bacteriile, dar și mirosurile, notează Towel Depot. Nu vă faceți griji, deoarece țesăturile nu vor fi deteriorate, și nici culorile. Desigur, le puteți utiliza și împreună, mai ales dacă prosoapele au și pete care par extrem de greu de îndepărtat. Pentru miros mai puteți adăuga și câteva uleiuri esențiale, cum ar fi cel de arbore de ceai, sau cel cu lavandă.

Foarte important este să nu puneți niciodată prosoapele ude în mașina de spălat, deoarece umezeala duce adesea la acele mirosuri neplăcute. Unii recomandă chiar să evitați folosirea cârligelor, care pot face ca umezeala să rămână prinsă în pliurile țesăturii, conform Real Simple.