Ți s-a întâmplat să vrei să porți o bluză pe care nu ai mai purtat-o de mult, însă să nu poți face asta din cauza mirosului? Toate hainele tale prin un miros de „aer închis” dacă stau prea mult în dulap? Nu mai știi la ce variante să recurgi? Atunci ai ajuns unde trebuie. Mai jos, îți vom dezvălui cum să scapi de mirosurile neplăcute din șifonier.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din șifonier?

Atunci când hainele sunt depozitate într-un anumit loc, fie că este dulap, cutie sau saci, acestea pot prinde un miros nu tocmai plăcut. Mai exact, un miros de „aer închis”. De cele mai multe ori, aerisirea nu este suficientă pentru a scăpa de acest miros. Patronii marilor magazine apelează la câteva trucuri pe care puține persoane le cunosc.

  • flori sau ierburi aromatice

Acest truc este extrem de simplu. Trebuie doar să iei flori sau ierburi aromatice, să le pui în săculeți de bumbac și mai apoi să le pui în locurile unde depozitezi hainele.

  • săpun

Un truc la care apelau și mamele noastre în trecut are în prim plan săpunul. Cumpără câteva săpunuri cu un miros intens și strecoară-le printre haine.

dulap, haine, miros urat
Dulap                                                                                                                                    Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • parfumează umerașele

Dacă folosești umerașe de lemn, parfumează-le cu parfumul tău preferat. Mirosul va persista o bună perioadă și va combate mirosul de „aer închis”.

  • uleiuri esențiale

Folosește un difuzor de uleiuri esențiale. Este suficient să îl pui undeva în mijloc, iar acesta va împărți mirosuri în dulapul tău.

Aceste trucuri nu vor afecta hainele

Foarte multe persoane se tem să apeleze la astfel de trucuri pentru a nu deteriora cumva hainele. Ei bine, acestea nu au deloc de suferit în urma variantelor pe care vi le-am prezentat anterior.

Ba chiar mai mult, mirosurile vor rămâne impregnate în haine și vor persista o perioadă bună. Veți avea parte numai de surprize plăcute atunci când veți purta haine pe care poate nu le ați mai purtat de ani. Acestea vor avea un miros fresh și vor fi numai bune de purtat.