O femeie din SUA a dezvăluit ce alimente consumă zilnic, în contextul în care aceasta a ajuns deja la vârsta de 100 de ani.  Mariam Todd stă în New Jersey și are încă o viață foarte activă. Dacă mulți oameni la vârsta ei se relaxează, aceasta încă muncește 6 zile pe săptămână la firma familiei sale, potrivit Daily Mail.

Forma ei fizică este una de invidiat, iar aceasta spune că se simte foarte bine, deși nu face nimic special. Miriam a spus că este doar mult mai atentă la ceea ce mănâncă și chiar a dezvăluit în cadrul unui interviu ce alimente consumă.

”Nu pot spune că lucrez când îmi place ceea ce fac, așa că mă simt vinovată dacă spun că lucrez. Nu este pentru toată lumea, dar pentru mine funcționează bine. Mama mea era la fel. De fapt, ea a murit aici, în birou, stând aici și făcându-și treaba. Avea peste 80 de ani și a murit stând la biroul ei. Așa că mi-am spus că dacă asta este voia lui Dumnezeu pentru viața mea, așa să fie”, a povestit femeia pentru Today.

Ce alimente consumă centenara?

Așadar, printre preferatele ei sunt legumele, precum roșii, ardei, castraveți și dovlecei. Și ciocolata neagră este consumată de centenară. Printre beneficiile ei se numără reducerea radicalilor liberi, îmbunătățirea fluxului sanguine, scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea memoriei, notează Medical News Today.

Imagine reprezentativă pentru femeia de 100 de ani. „Sursă: Fox”

Conform United States Department of Agriculture, un baton de 101 grame (g) de ciocolată neagră cu 70-85% cacao solid furnizează:

604 calorii

7,87 g de proteine

43,06 g de grăsimi

46,36 g de carbohidrați

11,00 g de fibre dietetice

24,23 g de zahăr

12,02 miligrame (mg) de fier

230,00 mg de magneziu

3,34 mg de zinc.

La fel și somnul este foarte important, a mai ținut să precizeze femeia. Activitățile în aer liber sunt și ele preferate de Miriam, care în fiecare zi se bucură de viață, ca și cum ar fi ultima. Ea a mai adăugat că adoră să conducă chiar și acum.

Specialiștii mai recomandă consumul de nuci, alune, zilnic, deoarece mai multe studii au demonstrat că acestea sunt benefice pentru sănătate. De asemenea, turmericul este din nou un ingredient minune, conform Healthline.