Povestea celui mai bogat om de pe Titanic este una cu adevărat impresionantă. John Jacob Astor IV se afla cu soția lui însărcinată la bordul navei, pe 15 aprilie 1912, iar ea a reușit să supraviețuiască, potrivit Business Insider. El i-ar fi dat ce avea mai de preț și ar fi ajutat-o să se îmbarce într-o barcă.

Chiar și așa, averea lui nu a revenit femeii sau bebelușului care urma să se nască, ci lui Vincent Astor, fiului său din prima căsătorie. John Jacob a fost și inventatorul unui dispozitiv pneumatic de îmbunătățire a drumurilor, dar și a unui motor cu turbină.

Curiozități despre povestea celui mai bogat om de pe Titanic

De-a lungul timpului el s-ar fi ocupat cu vânzarea blănurilor, apoi s-a apucat de domeniul imobiliarelor. A urmat să construiască unul dintre cele mai bine cotate hoteluri din New York și chiar din lume, mai scrie sursa citată mai sus, însă a fost demolat. Acolo s-a construit Empire State Building. Chiar și așa, averea lui era una impresionantă, motiv pentru care își permitea orice își dorea.

El avea între 90 și 150 de milioane de dolari în momentul în care a murit, potrivit CNBC. Abia după 7 zile trupul său ar fi fost găsit.

Imagine reprezentativă pentru Titanic. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Atunci când se afla pe Titanic, bărbatul avea la el un ceas de buzunar inscripționat, de 14 K care a fost găsit în cele din urmă. Bijuteria s-a vândut cu 1,175 milioane de lire sterline, notează Sky News. Un colecționar din Statele Unite la Henry Aldridge & Son din Devizes, Wiltshire l-a luat.

„Astor este bine cunoscut ca fiind cel mai bogat pasager de la bordul R.M.S. Titanic și se credea că se numără printre cei mai bogați oameni din lume la acea vreme, cu o avere netă de aproximativ 87 de milioane de dolari”, a scris casa de licitații, conform India Today.

Totodată, anul trecut, un meniu rar din restaurantul Titanicului a fost vândut pentru aproximativ 101.600 de dolari.