Află totul despre o nouă eclipsă de lună! Evenimentul astronomic va fi vizibil în țara noastră, cu toții așteptând cu sufletul la gură. Desigur, condițiile meteo trebuie să fie favorabile, în așa fel încât totul să se vadă clar.

Când vor putea vedea pe cer această eclipsă de lună?

Conform NASA, totul se întâmplă de 4 până la 7 ori pe an, Pământul, Luna și Soarele aliniindu-se perfect. Practic în acel moment, umbra Pământului întunecă Luna, spectacolul fiind unul unic. Desigur, mulți zic că eclipsa totală ar fi mult mai uimitoare, însă acest lucru se întâmplă mai rar.

Imagine reprezentativă pentru o eclipsă de lună. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Mulți așteptă totuși să vadă dacă luna apare oranj sau roșiatică, acest lucru întâmplându-se din cauza prafului sau norilor din atmosfera Pământului. Acest fenomen mai poartă denumirea și de la ”Luna sângerie” sau ”Luna Recoltei”. Cea din urmă denumire a primit-o, deoarece se spune că fermierii vor mai avea câteva seri în plus de lumină lunată pentru a termina recoltele înainte de sosirea înghețurilor de toamnă. Nu doar în România va putea fi văzută Luna, ci și în alte parți din Europa, America și Africa.

Deja Observatorul Astronomic “Victor Anestin” din Bacău se pregătește pentru data de 18 septembrie. Cel puțin acolo, penumbra va începe la ora 03:41, iar Luna va intra în umbra Pământului la 05:12, scrie Deșteptarea.

„Eclipsa parțială de lună va fi vizibilă din cea mai mare parte a Americii de Nord, din toată America de Sud, din Europa, din toate părțile Africii, cu excepția celor mai estice, din porțiunile vestice ale Asiei și Rusiei și din unele părți ale Antarcticii”, potrivit Space.com.

Mulți experți atenționează cu privire la următoarea perioadă, deoarece o eclipse poate avea influențe asupra stării oamenilor, dar și asupra unor evenimente. De aceea astrologii le recomandă tuturor să fie extrem de atenți la fiecare pas pe care îl fac.

Pe data de 15 noiembrie urmează Luna castorului, iar pe 15 decembrie, Luna rece.