Află totul despre țara în care cetățenii UE vor trebui să plătească o taxă pentru a intra. Nici cei mici nu sunt scutiți! În acest moment, puteți încă să mergeți acolo fără a fi necesară vreo viză.

Țara în care cetățenii UE vor trebui să plătească. Cât costă taxa?

Ei bine, este vorba despre Regatul Unit, iar pentru a intra aici va trebui să scoateți din buzunar 10 lire sterline, adică aproximativ 60 de lei, scrie CNN. Noua măsură, care vizează extinderea sistemului britanic de autorizare electronică de călătorie (ETA) va intra în vigoare în anul 2025. Mai precis începând cu 2 aprilie 2025, călătorii vor avea nevoie de ETA, pentru care cererile se vor deschide pe data de 5 martie 2025.

Imagine reprezentativă pentru Regatul Unit. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Inclusiv bebelușii și copiii vor trebui să aibă achitată taxa, însă fără a primi viză pentru a locui, a transmis ministrul britanic de interne, Yvette Cooper. Momentan, doar cetățenii din Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite sunt obligați să solicite o astfel de autorizație, mai transmite sursa citată mai sus.

Scopul guvernului este de a digitaliza sistemul de frontieră și imigrație, în așa fel încât controalele să fie mai amănunțite. Foarte important, puteți depune cererea online sau utilizând aplicația UK ETA, notează The North West Star. Procesul va dura aproximativ 3 zile, iar solicitanții vor primi un e-mail de confirmare a acordării ETA.

De asemenea, trebuie să aveți în vedere că autorizația vă permite să stați 6 luni în Regatul Unit pe o perioadă de 2 ani sau până la expirarea pașaportului titularului.

„Extinderea la nivel mondial a ETA demonstrează angajamentul nostru de a spori securitatea prin intermediul noilor tehnologii și prin încorporarea unui sistem modern de imigrație”, a spus ministrul, conform sursei menționate anterior.

Când să mergeți în Regatul Unit?

Dacă vă doriți să ajungeți în această destinație, trebuie să luați în calcul și vremea. Cea mai bună perioadă pentru vizită este între lunile mai – septembrie. Cu siguranță veți fi uimiți de ceea ce veți vedea aici!

Printre cele mai cunoscute obiective turistice se numără: Turnul Londrei, Big Ben, Westminster, Palatul Buckingham, London Eye și Muzeul Madame Tussauds.