Nu mai e deloc mult până când vor putea trăi oamenii pe Planeta Roșie! Elon Musk și-a prezentat deja planurile de colonizare, spre surprinderea tuturor. CEO-ul SpaceX a explicat că în anul 2028 vor exista și primele zboruri cu echipaj către Planeta Roșie, scrie Mirror.

Când vor putea trăi oamenii pe Planeta Roșie

Mai mult, Elon Musk a dat de înțeles într-o postare că „orașul” de pe Marte va fi construit în 20 de ani.

Imagine reprezentativă pentru planeta Marte. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

„Primele nave spațiale către Marte vor fi lansate în 2 ani, când se va deschide următoarea fereastră de transfer Pământ-Marte. Acestea vor fi fără echipaj pentru a testa fiabilitatea aterizării intacte pe Marte”, a spus el pe X, conform the Express US.

Înainte de a da aceste explicații, Bill Ackman i-a spus magnatului un sfat legat de gestionarera economiei braziliene: „Fără sănătatea noastră și a copiilor noștri, nu avem nimic. Iar pentru cei cărora le pasă de economia noastră, de datoria națională și de deficite, nu există o inițiativă mai importantă”.

De asemenea, Musk a mai adăugat că dacă totul merge bine, în 4 ani va trimite zborurile cu echipaj. O afirmație de-a sa însă le-a dat multora de gândit, în sensul că a dat de înțeles că viața pe 2 planete va crește foarte mult durata probabilă de viață a conștiinței. El a dezvăluit și că își dorește să reducă prețul la 1,00 milioane de dolari pe tonă pentru orașul marțian, până atunci tehnologia fiind din ce în ce mai avansată. „Mars Base Alpha”, așa cum ar urma să se numească colonia ar trebui să ducă o viață normală acolo.

Prețurile biletelor ar putea costa între 1 00 000 și 5 00 000 de dolari, notează India Today. În mediul online au apărut zvonuri cum că pe Marte ar urma să se construiască și un hotel. Ideea a încins imaginația multora, însă niciodată Elon Musk nu a vorbit despre asemenea planuri. Chiar și așa, costurile ar fi enorme, și cel mai probabil ar dura încă zeci de ani de acum încolo.