Tu ai auzit unde va fi construit cel mai înalt zgârie-nori de lemn din lume? Clădirea va fi cu adevărat impresionantă și va avea 55 de etaje, potrivit CNN. Cu toții așteaptă acum rezultatul final cu sufletul la gură.

Vezi unde se va afla cel mai înalt zgârie-nori de lemn din lume

Turnul din lemn va fi amplasat în orașul american Milwaukee și este proiectat de studioul Michael Green Architects (MGA) din Vancouver. Proiectul face parte din reamenajarea Marcus Performing Arts Center, care a fost inaugurat în 1969 și a primit premiul Honor Award for Excellence in Architectural Design din partea American Institute of Architects în anul 1970.

Imagine reprezentativă pentru cel mai mare zgârie-nori din lemn. „Sursă: woodworkingnetwork.com”

Desigur, construcția nu va fi deloc ieftină, ajungând să coste aproximativ 700 de milioane de dolari, mai scrie sursa citată mai sus.

„Cursa pentru înălțime este importantă. Nu este vorba despre a te da mare, ci despre a arăta publicului ce este posibil”, a declarat Michael Green, arhitect și fondator al MGA.

Tot acesta a adăugat că au trebuit să găsească o modalitate diferită de a construe astfel de clădiri mari, astfel încât să nu existe probleme.

Dacă ajungeți aici, cu siguranță o să fiți impresionați de frumusețile locului. Străzile sunt pline de tot felul de picture murale, potrivit brewhoop.com. Numele orașului vine de la primii locuitori, care numeau cel mai mare râu al orașului „Meneawkee” sau „Mahnawaukee”, ceea ce înseamnă „un pământ bogat și frumos” sau „pământ bun”, potrivit Societății istorice din Wisconsin. Câteva locuri de văzut sunt: Henry Maier Festival Park, Kinnickinnic Avenue, Riverwest. Cel din urmă este cunoscut pentru baruri, berării, restaurante și una dintre cele mai ciudate curse de biciclete din oraș, conform Milwaukee Journal.