Meteorologii anunță căldură extremă toată luna septembrie. România nu va scăpa de temperaturile ridicate și pare că va fi la fel de ferită de ploi ca până acum. Iată care este prognoza meteo pentru prima lună de toamnă și cum vor sta lucrurile din punct de vedere al temperaturilor!

Căldură extremă toată luna septembrie

Vara aceasta, temperaturile au fost greu de suportat. Se pare, însă, că nici toamna nu vine cu schimbări prea mari. Meteorologii au anunțat că valorile vor fi mai mari decât cele obișnuite, mai ales în prima săptămână a lunii septembrie. Ei bine, din a doua săptămână lucrurile se mai schimbă puțin și mai apar precipitații pe alocuri, iar acestea se vor menține și în a treia săptămână.

Chiar și așa, temperaturile nu vor scădea prea mult. În acest fel, luna septembrie nu va fi cea care va marca începutul toamnei din punct de vedere al temperaturilor, pentru că acestea vor fi extrem de ridicate. Oamenii speră, totuși, că din luna octombrie lucrurile vor sta diferit, temperaturile vor scădea, iar precipitațiile își vor face simțită prezența.

Mai jos, veți găsi prognoza meteo detaliată pentru primele trei săptămâni din luna septembrie. Meteorologii speră și ei că temperaturile vor mai scădea și că vor ajunge la mediile normale pentru perioada ce urmează, mai exact pentru toamna.

temperaturi ridicate, prognoza meteo, septembrie
Temperaturi ridicate Sursă: fotografie generată de DALL-E

Săptămâna 02.09.2024 – 09.09.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 09.09.2024 – 16.09.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru acest interval în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată țara.

Săptămâna 16.09.2024 – 23.09.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării.