Schimbările climatice vor aduce lumea într-un prag alarmant! Deja acestea au efecte și asupra prezentului, însă inteligența artificială prevede că planeta noastră va depăși pragul de încălzire globală de 1,5 grade Celsius în decurs de 10-15 ani, notează Standfort Report.

Ce arată studiul de la Standford despre schimbările climatice?

Studiul oferă date alarmante, în acest moment fiind nevoie de o scădere general a temperaturii cu cel puțin 1,5 grade. Datele au fost colectate pe baza mai multor observații privind temperatura din întreaga lume.

„Folosind o abordare complet nouă, care se bazează pe starea actuală a sistemului climatic pentru a face previziuni cu privire la viitor, confirmăm că lumea este pe punctul de a trece pragul de 1,5 C”, a declarat autorul principal al studiului, cercetătorul în domeniul climei de la Universitatea Stanford Noah Diffenbaugh, pentru sursa citată mai sus.

Dacă până în 2030 aceste praguri nu sunt atinse, până în 2060 șansele cresc considerabil. Mai mult, ceilalți cercetători explică faptul că cel mai probabil o să se depășească pragul de 2 C, dacă atingerea unui nivel net zero de emisii va mai dura încă o jumătate de secol.

Imagine reprezentativă pentru schimbarea climatică. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Până acum, ceea a mai prezis AI s-a dovedit a fi real, în contextul în care a existat o creștere a temperaturii de 1,1 °C între anii 2017 și 2027. Deja anul 2024 are 77% șanse să devină cel mai călduros înregistrat vreodată, după cum a anunțat Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) din Statele Unite

Ce a mai prezis inteligența artificială pentru anul 2030?

O grămadă de posturi vor fi înlocuite de AI în următorii ani, așadar vom vedea asistenți personali, tutori, consilieri de carieră, terapeuți, contabili, avocați sub forma unor roboți, scrie Forbes. În total, peste o sută de mii de roboți umanoizi vor fi implementați în lumea reală.

Tocmai din această cauză pierderea locurilor de muncă va fi una dintre cele mai discutate probleme politice și sociale. Lumea se va simți extrem de presată și totul va deveni un real haos, care nu doar că va exista în teorii, ci va destabiliza totul.