Dacă până acum te întrebai de ce sunt castraveții ambalați în plastic, acum vei afla răspunsul. În cazul în care credeai că acel ambalaj este complet nefolositor, ei bine el are un rol bine stabilit.

Află ce spun producătorii despre castraveții ambalați în plastic

În primul rând, ambalajul menține castraveții proaspeți și siguri pentru consum o perioadă cât mai îndelungată, potrivit Playtech. Mai mult, legumele nu se vor usca și vor rămâne numai bune de mâncat.

Un alt rol este limitarea expunerii castraveților la oxigen și prin urmarea protejarea de a dezvolta microorganism dăunătoare. Mulți aleg să-i mănânce și cu acea coajă, deci rolul protector este esențial. Desigur, ambalajul are și un rol estetic, care de multe ori îi atrage de cumpărători.

Imagine reprezentativă pentru castraveții ambalați în folie de plastic. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Și pe timpul transportului aceștia pot fi extrem de ușor loviți și deteriorați, deoarece au o coajă foarte subțire. Astfel, acel plastic îi mai protejează în așa fel încât să ajungă într-o stare bună în supermarketuri, notează Times of India.

Foarte important, dacă nu doriți să-I consumați în acel moment nu-i spălați și nu-i scoateți din acea folie, deoarece se vor păstra mai bine. În cazul în care îi băgați la frigider, plasați-i în partea din față, departe de elementele de răcire.

Dacă totuși vă doriți să susțineți mediul înconjurător, care este extrem de poluat, puteți alege să cumpărați castraveți neambalați sau castraveți înveliți în materiale biodegradabile. S-ar putea ca în curând aceste legume să nu mai fie disponibile în magazine sub această formă, ci să fie ambalați în material biodegradabile, fie ziar, cel puțin până când această problemă se va diminua.

Deja a apărut și o alternativă! Este vorba de o folie pentru castraveți 100% compostabilă, fabricată dintr-un material pe bază de amidon care se descompune în timp, conform Simply Recipes. Așadar, cel mai probabil aceasta va apărea și în țara noastră.