Tu știai că visele pot prevesti anumite probleme de sănătate? Coșmarurile ne sperie pe toți, însă dacă nu sunt frecvente nu ne gândim că acestea au de fapt o semnificație radicală. Recent, un studiu neașteptat despre coșmaruri a demonstrat că visele urâte pot prevesti mai multe decât ne-am putea imagina.

Acesta a implicat 100 de interviuri aprofundate cu pacienți, dar și altele cu medici, scrie The Conversation. Aceștia au vorbit atât despre simptomele neurologice, precum starea de spirit scăzută, halucinațiile, tremurăturile și oboseală.

Studiu neașteptat despre coșmaruri! Ce rezultate a avut?

La sfârșitul anilor 1700, coșmarul era definit ca fiind o „boală în care un om, în timpul somnului, presupune că are o greutate mare care se așează pe el”, potrivit Harvard Medical School. Astăzi, ele au fost luate mult mai în serios, dat fiind contextul. Coșmarurile sunt adesea confundate și cu spaimele nocturne, mai ales în rândul copiilor. În cel din urmă caz este vorba despre momentul în care creierul este mai puțin activ.

Cât despre coșmaruri, ele apar de obicei atunci când suntem temători în privința unor lucruri, fie când suntem foarte stresați.

Cel puțin în studiul amintit mai sus, oamenii au explicat că visau că sunt atacați. Ei se mai simțeau și prinși în capcană, striviși, fie cădeau în gol. De asemenea, ei nu se știau cu probleme de natură psihică.

„Când ați spus cuvântul „coșmar” a căpătat sens, nu este neapărat înfricoșător, este ca și cum ai fi avut un vis și totuși stai treaz în grădină… Văd lucruri diferite, e ca și cum aș ieși din el și e ca atunci când te trezești și nu-ți amintești visul și ești acolo, dar nu ești acolo… e ca și cum m-aș simți foarte dezorientată, cel mai apropiat lucru la care mă pot gândi este că mă simt ca Alice în Țara Minunilor”, a povestit cineva pentru sursa menționată la început.

Imagine reprezentativă pentru un coșmar. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Nu doar persoanele care ar avea lupus au de cele mai multe ori vise îngrozitoare, ci și cei cu boala Parkinson. Studiile sugerează că între 17% și 78% dintre persoanele cu Parkinson au coșmaruri săptămânal. În continuare, pentru a face teste, va fi folosită electroencefalografia, respectiv o tehnică de măsurare a undelor cerebrale, pentru a analiza motivele biologice ale modificărilor viselor la persoanele cu Parkinson.

Ce însemnătate au visele?

Visele nu au doar interpretări cu conotații negative. De exemplu, dacă o femeie visează că este însărcinată, acest lucru înseamnă aprofundarea unei relații, conform verywellmind.com.

Șoarecii pot simboliza fericire sau chiar copii, iar pisicile înseamnă emoții puternice. Șerpii pot fi semnul că cineva toxic este prezent în viața ta, așadar trebuie să faci ceva în privința asta.