Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea au avut un parcurs spectaculos la olimpiadă, însă au avut parte de cea mai mare dezamăgire în finală. Cele două românce au fost neîndreptățite, iar astfel au ajuns să fie implicate în cel mai mare scandal de la Jocurile Olimpice 2024. Iată ce s-a întâmplat!

Cel mai mare scandal de la Jocurile Olimpice 2024

Ana Maria Bărbosu a încheiat concursul pe locul 3 și urma să primească medalia de bronz. Echipa SUA a făcut, însă, contestație iar juriul i-a mărit americancei nota și astfel i-a luat locul româncei.

Sabrina Voinea a avut același punctaj ca și colega ei, a depus contestație, însă aceasta i-a fost respinsă. Arbitrii susțin că pe imagini se vede cum călcâiul gimnastei ar fi trecut de linie.

Fetele au fost extrem de dezamăgite, iar Sabrina nu are de gând să lase lucrurile așa. Tânăra a izbucnit în lacrimi după finala probei de la sol și ulterior a anunțat că se va retrage din gimnastică. Mama ei este susținătorul ei cel mai mare și vrea să i se facă dreptate.

Mama Sabrinei a anunțat că va face plângere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru ca prestația fiice sale să fie reanalizat. Aceasta este sigură că Sabrina va primi medalia de bronz și i se va face dreptate.

sabrina voinea, scandal, jocurile olimpice
Sabrina Voinea și mama ei Sursă: Facebook

Nadia Comăneci cere dreptate pentru Sabrina Voinea

Nadia Comăneci este și ea foarte revoltată de tot ce s-a întâmplat cu gimnastele și a anunțat că va face demersuri pentru a li se face dreptate. Zeița de la Montreal a trimis mai multe solicitări președintelui Federației Internaționale de Gimnastică, care i-a promis că va revizui exercițiu.

„La mine dilema cea mare este Sabrina Voinea pentru că toată lumea nu știa ce se întâmpla cu deducția de o zecime. Este o deducție în neutru, minus o zecime care se dă de obicei când ești afară din covor. M-am uitat acum la video, la colțuri, la video-ul pe care l-a trimis NBC-ul. Nici ei nu au înțeles de ce a fost acea deducție.

Am întrebat șefa arbitrelor și a spus că a pus călcâiul. Nu am văzut vreo poză că a pus călcâiul. Trebuie să clarificăm pentru Sabrina, pentru că acest copil a muncit foarte mult. I-am trimis video-urile (președintelui FIG, Morinari Watanabe, n.red) pentru că e important ca fata să știe ce a greșit și ce nu a greșit. Mi-a spus că, pentru el, sportivii sunt fiii și fiicele lui și vrea să aibă grijă de ele”, a declarat Nadia Comăneci, conform Digi24.