Castelul Reginei Maria este un loc deosebit, acesta aflându-se la Balcic, Bulgaria. El a fost construit în anul 1925, încă din 1914 ea fiind atrasă de acele meleaguri, notează Discover Dobrogea. În doar 4 ani, reședința de vară a fost finalizată.

„Dragostea trăiește constant în inima mea, nicio inimă nu poate uita experiența!”, spunea Regina Maria a României. De aceea, ea și-a dorit ca inima ei să rămână la Balcic.

Lucruri interesante despre Castelul Reginei Maria. Cât costă un bilet aici?

Palatul este desemnat monument arheologic, declarat prin Statutul nr. 09-128 al Ministerului Culturii, din 18 aprilie 2002, potrivit tours4you.online. De asemenea, aici a fost creat un adevărat parc care are 2 000 de soiuri de plante. Colecția de cactuși este a 2-a cea mai impresionantă din Europa. Ceea ce mulți nu știu este faptul că regina era numită ”Grădinăreasă”, deoarece adora să fie înconjurată de flori.

”Balcicul este un orășel mititel și pitoresc, care aproape se rostogolește în mare. Așezate în mici pâlcuri dezordonate, căsuțele sale turcești o iau în jos pe râpă, ca și cum ar aluneca treptat, ademenite de apa de sub ele”, scria regina Maria în cartea sa denumită ”Țara pe care o iubesc”.

Imagine reprezentativă pentru grădina castelului din Balcic. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Priveliștea din castel pur și simplu este una inedită, mai ales că marea este extrem de aproape. În castel există și o cramă, acolo unde astăzi oamenii pot face degustări de vinuri. Preferatul reginei era cel de prune uscate, magiun și flori de struguri.

Castelul are și o cascadă deosebită, cu toții fiind surprinși de oaza de liniște, iar în complex există și un izvor sfânt, care ar fi fost acolo încă de dinainte să fie construit castelul. El ar avea proprietăți miraculoase.

”Oglinda apei” este un alt loc deosebit care se află în centrul templului. Acolo se oglindește perfect cerul, totul având de-a face cu dorința reginei de a fi mereu aproape de Dumnezeu. Totodată, în complex există și o mica capelă, acolo unde se regăsește și tronul suveranei, achiziționat din Cipru.

Atelierul de croitorie este și el un punct de atracție pentru curioși, având în vedere că acolo erau realizate ținutele Reginei Maria.

Prețul unui bilet pentru adulți este de 15 leva, iar copiii cu vârsta între 7 și 18 ani plătesc 3 leva. Copiii mai mici de 3 ani au intrarea gratuită. Pe perioada verii, programul de vizitare este cuprins între 08:00 și 20:00, iar în sezonul rece, programul de vizitare este între 08:30 – 17:00.