Vrăbiuțele, unele dintre cele mai cunoscute specii de păsări au început să fie zărite tot mai rar pe întreg Globul. Experții sunt din ce în ce mai îngrijorați de acest fenomen și vor cu orice preț să îl stopeze. Iată de ce vrăbiuțele sunt din ce în ce mai rar întâlnite pe cer.
Vrăbiuțele sunt din ce în ce mai rar întâlnite pe cer
Numărul în scădere al vrăbiuțelor a fost observat în mari capitale și i-a îngrijorat pe experți. Aceștia sunt extrem de îngrijorați că glasul vrăbiuțelor nu se mai aude atât de des nici în mediul urban și nici în cel rural. Înainte, coloniile lor erau cele mai des întâlnite, însă acest lucru s-a schimbat. În Paris, abia dacă se mai zărește vreo vrăbiuță pe cer.
Câteva cauze ale acestui fenomen de dispariție ar fi poluarea fonică, precum și malnutriția. Experții au indicat și o diferență între cele din mediul rural și cel urban. Vrăbiuțele din mediul urban sunt expuse la un risc mai mare, ba chiar sunt supuse unul nivel mai mare de stres. Această specie de păsări nu este singura afectată de acest factori de mediu. Specialiștii trag un semnal de alarmă în legătura cu dispariția vrăbiuțelor și consideră că vor mai fi specii de păsări care vor dispărea, dacă nu se iau măsuri.
Fenomenul se observă și în România
Dispariția vrăbiuțelor a fost observată și de locuitorii din România, mai ales de cei care locuiesc în orașele mari. Dacă înainte le întâlneai la orice pas, acum abia mai zărești câte una, două, întâmplător.
La țară, însă, mai întâlnim colonii de vrăbiuțe, dar și acestea au început să se rărească. Fenomenul este greu de crezut, însă chiar este real. În câțiva ani, dacă lucrurile vor continua ca până acum, acestă specie va dispărea de tot de pe suprafața pământului și nimeni nu va mai putea face nimic pentru a împiedica asta.