Tu știi de unde izvorăște Dunărea! Răspunsul este din Munții Pădurea Neagră, Germania, un loc special cu o poveste fascinantă în spate. Mulți habar nu au că Dunărea este al doilea cel mai mare fluviu din lume, după Volga.

Iată de unde izvorăște Dunărea! Există 2 izvoare

Primul izvor poate fi găsit în orășelul Donaueschingen din Germania, între Breg și Brigach. Locul în sine a fost împrejmuit de un gard din fier forjat și de mai multe statui alegorice sculptate de Adolf Heer în anul 1895. Acestea înfățișează Baar, marele platou central al Germaniei, ca o mamă care îi arată fiicei sale, Dunărea, potrivit Atlas Obscura.

Cel de-al doilea izvor se află în orașul Furtwangen, lângă fiind reprezentată o sculptură a zeului roman al fluviului Danuvius. Aceasta ar fi costat nu mai puțin de 65.000 de euro, scrie Sudkurier.

Momentan, există controverse în privința locului exact de unde a izvorât Dunărea. Spre exemplu, împăratul Tiberius susținea că a descoperit izvorul Dunării, acum 2000 de ani iar Herodot a descris izvorul Dunării cu 500 de ani înainte de Hristos.

”Pot confirma încă o dată că așa-numitul izvor al Dunării din Donaueschingen nu este cu siguranță izvorul real al Dunării din punct de vedere hidrologic și geografic. Breg poate fi descris ca fiind râul principal al Dunării”, a spus ministrul agriculturii și silviculturii din Baden-Württemberg, conform sursei menționate mai sus.

Imagine reprezentativă pentru unul din cele două izvoare din Munții Pădurea Neagră. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Dacă ajungeți aici, trebuie neapărat să vizitați și orășelul Triberg, Casa celor 1.000 de ceasuri, dar și Cascada Triberg, care este cea mai înaltă din Germania.

Ce mai puteți vizita în zonă?

Dacă copiii voștri vor să aibă parte de ceva distracție, nu ezitați să mergeți la parcul acvatic Aqua Fun și la parcul de distracții Spass Park Hochschwarzwald. Baden-Baden este din nou de neratat, asta dacă vă doriți să aveți parte de multă relaxare, liniște și să vă bucarați de natură.

Lacul Titisee este și el un obiectiv foarte vizitat, el aflându-se în regiunea de sud a Pădurii Negre. Vara, aici se face windsurf, iar pe timp de iarnă turiștii pot patina.