Vești importante pentru pensionari, după ce cu toții au primit deciziile de recalculare. Unii s-au simțit extrem de nedreptățiți motiv pentru care s-au prezentat la ghișeele caselor de pensii pentru a fi lămuriți. Și premierul a venit cu un mesaj de ultim moment.

Marcel Ciolacu, vești importante pentru pensionari. Ce spune despre corectitudine?

Șeful Executivului a explicat că pensiile sunt definitive și nu pot fi anulate aceste decizii, notează Puterea.

„Toţi cei care, în urma recalculării, au decizii cu pensii majorate, să aibă certitudinea că această decizie nu mai poate fi anulată! Şi îi asigur că nimeni nu se poate atinge de banii lor!”, a declarat premierul, conform sursei citate mai sus.

Imagine reprezentativă pentru 2 pensionari. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Mai mult, acesta a spus că toţi cei care dovedesc că li s-a aplicat eronat recalcularea pensiei vor primi un răspuns prioritar, cu detalii clare privind rezolvarea situaţiei. La finalul declarației, oficialul a mai adăugat că aceste nedreptăți vor fi rezolvate, mai ales în cazul pensionarilor cu dizabilități și a nevăzătorilor.

Care este cea mai mare pensie din România?

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a fost cea care a menționat care este cea mai mare pensie după recalculare din țară. Precis, pensionarul respectiv a lucrat timp de 18 ani în sistemul bancar, având contribuții foarte mari la sistemul de pensii. Așadar, acesta va încasa 20.000 euro, potrivit Adevărul.

Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari. Cea mai mare pensie este din sistemul public, este pe contributivitate. Este o pensie a unui asigurat care a lucrat în domeniul financiar-bancar, care are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari. Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari”, a explicat aceasta, conform sursei menționate anterior.

Este foarte important pentru pensionari să știe că ei vor încasa cuantumul cel mai favorabil, chiar dacă pe decizie suma este mai mică decât în mod normal. Potrivit Legii 360/2023, atunci când s-a realizat recalcularea s-au avut în vedere 3 factori, respective contributivitatea, stabilitatea şi punctele asimilate.