În acest articol vei afla când se va redeschide faimoasa Catedrală Notre-Dame din Paris. Aceastaa fost închisă pentru public de când a fost grav distrusă de un incendiu în aprilie 2019. Atunci era chiar Săptămâna Mare și mai mulți credincioși se aflau la slujbă, moment în care a izbucnit vâlvătaia.

Mai întâi a fost afectată o structură veche făcută din grinzi de stejar vechi de 900 de ani, conform The Telegraph.

Totul despre momentul când se deschide Catedrala Notre-Dame

Începând de pe data de 30 august a început numărătoarea inversă până când acest obiectiv turistic extrem de iubit își va deschide din nou porțile. În total, ar fi doar 100 de zile de lucru, 500 de muncitori asigurându-se că totul va fi pus la punct, notează The Local. Mai precis, data redeschiderii va fi 8 decembrie, odată cu Festivalul Imaculatei Concepții.

Eparhia a transmis că va fi lansat curând atât un site, cât și o aplicație mobilă, în așa fel încât doritorii să poată rezerva biletele gratuite și totul să se desfășoare bine.

Imagine reprezentativă pentru Catedrala Notre Dame. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

„Putem vedea că suntem aproape de obiectiv și acest lucru ne alimentează încrederea că vom atinge obiectivul”, a declarat Philippe Jost, președintele instituției publice responsabile de restaurarea Notre-Dame de Paris, pentru Le Parisien.

De asemenea, reprezentanții au transmis într-un comunicat de presă că și după marea redeschidere lucrările de restaurare a catedralei vor continua pentru încă 4 sau 5 ani, în special la parter, dar și în jurul clădirii.

Eforturile au fost unele foarte mari, având în vedere că pereții interiori au fost curățați folosindu-se o nouă tehnologie de aplicare a unei paste de latex pe piatră, chiar dacă unii au spus că monumental vechi de 850 de ani nu va mai arăta la fel, scrie Arch Daily.
În fața catedralei planurile arată că vor fi amplasați mai mulți copaci, în așa fel încât zona să fie mai răcoroasă pe timpul verilor, în timp ce sub monument se va cosntrui o pasarelă pentru vizitatori.