Nu te-ai fi așteptat cu siguranță la una ca asta, așadar află la ce a recurs un bărbat din Kentucky pentru a nu mai da pensia alimentară copiilor săi. Acum el se află în închisoare, situația degenerând extrem de rapid.

Comportamentul lui ar fi devenit unul extrem de ciudat, după ce a divorțat în anu 2008, scrie Sky News.

Află la ce a recurs un bărbat pentru a scăpa de datoria față de copii

Jesse Kipf, în vârstă de 39 de ani, din Somerset, Kentucky a încercat să-și însceneze moartea, accesând sistemul de înregistrare a deceselor din Hawaii în luna ianuarie a anului trecut. Mai mult, bărbatul ar fi mers atât de departe, întrucât s-a folosit chiar de datele de autentificare ale unui medic și a completat o fișă de lucru pentru un certificat de deces în statul Aloha.

El și-a dus planul mai departe și chiar oferea pe bani accesul la sisteme și  baze de date furate.

Imagine cu Jesse Kipf. „Sursă: Grayson County Detention Centre”

Pentru aceste fapte îngrozitoare, individul a primit o condamnare de 9 de ani de închisoare pentru fraudă informatică și furt de identitate agravat, mai informează sursa citată mai sus.

”Această schemă a fost un efort cinic și distructiv, bazat în mare parte pe obiectivul de a evita obligațiile sale de întreținere a copiilor. Acest caz ne reamintește cât de dăunători pot fi infractorii cu ajutorul calculatoarelor și cât de importantă este securitatea online pentru noi toți. Acest caz va servi drept avertisment pentru alți infractori cibernetici, iar el va trebui să facă față consecințelor comportamentului său rușinos”, au explicat autoritățile.

În cele din urmă el și-a recunoscut faptele, adăugând faptul că avea datorii față de copii în valoare de peste 100 000 de dolari, motiv pentru a recurs la așa ceva, notează BBC. În total, daunele aduse sistemelor informatice guvernamentale și corporative și neplata obligațiilor de întreținere a copiilor s-au ridicat la un total de 195 758,65 de dolari, mai scrie sursa menționată anterior.