Tu ai auzit până acum de aceste ”pietre care cresc”? Ele sunt extrem de active și seamănă cu niște sculpturi speciale. Nu se regăsesc doar într-un loc în România, așadar le puteți admira pe cele mai apropiate.

Ce au special aceste pietre care cresc?

Dacă vă așteptați ca acești trovani să-și schimbe dimensiuni pentru noapte, ei bine nu se întâmplă așa ceva. Ei cresc însă cu o viteză de 4-5 centimetri în 1.000 de ani, notează Mindcraft Stories. Mai precis, ei absorb apa, iar astfel învelișul lor se schimbă, de aceea și această modificare.

Legendele spun despre aceste ”pietre vii”, că pot să se miște și chiar să vorbească între ei. Realitatea este că ei într-adevăr se rostogolesc, din cauza nisipului care erodează, mai scrie sursa citată mai sus.

Cum ajungeți la trovanții din Buzău?

În țară puteți să mergeți să vedeți formațiunile la Costeți, Dealul Feleacului din Cluj, Ulmet din Munții Buzăului, Remezeu în Podișul Sucevei, pe malurile Tazlăului și Siretului în județul Bacău. Spre exemplu, cele din Buzău mai sunt numite și „Babele de la Ulmet”, și se spune că cei care ajung aici se încarcă energetic.

Imagine cu trovanții din munții Buzăului. „Sursă: instatravel.ro”

”E surprinzător şi nu aştepţi ca în vârf de deal să găseşti un peisaj care seamănă cu o deltă, cu nisip şi pietre. E ceva special, e un loc pe care merită să îl recomanzi prietenilor, chiar dacă e un drum mai greu de parcurs. Merită orice efort”, a spus un tânăr pentru Gândul.

Ajungeți la ele prin satul Ulmet, care se află la doar 44 de km de municipiul Buzău, în comuna Bozioru. La un moment dat va trebui însă să mergeți pe jos până la pietre, deoarece drumul nu permite deplasarea cu mașina.

Nu vă faceți griji, deoarece va trebui să mergeți doar 1 km. Unele dintre ele chiar au forme ciudate, asemănătoare cu o balenă, un delfin și chiar cu o coloană, potrivit Insta Travel. Aici veți trebui să achitați și un bilet de intrare, care costă 10 lei de adult și 5 lei de copil, însă totul merită, deoarece natura este impresionantă.