Ești în căutarea unei activități captivante pentru acest weekend? Iată unde poți degusta un cozonac domnesc uriaș de 500 de kilograme, în București! Evenimentul durează până pe 6 aprilie!
Cozonac de 500 de kilograme
Weekendul acesta sunt organizate diferite evenimente în București, pentru toate vârstele. Unul dintre cele mai așteptate este Festivalul Neaoș cu Merinde de Primăvară, din Parcul Izvor. Organizatorii promit 4 zile de experiențe culinare desăvârșite, de la produse delicioase, la muzică tradițională și demonstrații culinare live.
În perioada 3 – 6 aprilie 2025, vizitatorii sunt așteptați în număr cât mai mare să se bucure de gusturi desăvârșite și preparate gătite la foc.
Atracția principală a evenimentului este un cozonac domnesc din Bucovina de 500 de kilograme care avea o lungime de peste 15 metri! Pentru realizarea acestui cozonac spectaculos, se vor folosi 250 kg făină, 300 de ouă, 250 kg nucă, 50 litri lapte proaspăt, 12 kg drojdie, 1 kg sare, 10 kg de cacao, 10 kg unt si tot atâtea de smântână.
„Va fi frământat ca la carte, lăsat la dospit, împletit cu grijă și copt încet, până când devine rumen și numai bun de savurat, iar fiecare etapă va putea fi urmărită de vizitatori, care vor avea ocazia să descopere secretele celui mai bun cozonac domnesc. Iar partea cea mai bună? După ce-l scoatem din cuptor, îl împărțim cu toată lumea!”, au transmis organizatorii.
Citește și: Evenimente de neratat în București weekendul acesta: Unde ieșim în zilele 4 – 6 aprilie

Alte atracții ale evenimentului
Cozonacul uriaș nu va fi singura surpriză a Festivalului Neaoș din Parcul Izvor. Sow-urile culinare live nu vor lipsi de la terasa special amenajată, iar vizitatorii pot degusta pastramă de berbecuț la grătar, carne suculentă la garniță, cârnați de porc și de oaie, cârnați de casă tradiționali, fasole cu afumătură sau varianta de post pentru cei care postesc, pulpă de porc la tavă, mititei, costițe și ciolane.
Pentru cei ce postesc, festivalul vine cu preparate care combină prospețimea legumelor de sezon. Cartofi natur cu verdețuri, orez paella reinterpretat cu legume, ciulama de ciuperci cu smântână vegetală, tocănițe, salate și garnituri.
Mai mult decât atât, festivalul aduce și zeci de produse tradiționale, de la brânzeturi fine și mezeluri, la dulcețuri artizanale și băuturi alese, specialități cu cafea, rece sau caldă.
Festivalul Neaoș cu Merinde de Primăvară, din București este deschis de pe data de 3 până pe 6 aprilie, între orele 9:00 – 22:00!