Giardini di Zoe este cu siguranță una dintre cele mai frumoase din România! Ei bine, dacă vă întrebați cine a adus Toscana în Ardeal, este vorba despre italianul Giovanni Salvatelli, care s-a îndrăgostit iremediabil de țara noastră.

Mai precis, ele se află în satul Banpotoc din județul Hunedoara.

Cât costă biletul la Giardini di Zoe? Peisajul îți va tăia răsuflarea

Puteți vizita acest obiectiv turistic de luni până duminică, de la 9.00 la 20.00, ultima intrare fiind la ora 19.00. Din luna martie și până în decembrie vă puteți bucura de această splendoare.

Un bilet costă 20 de lei de persoană, notează Știri de Cluj. Inițial, spațiul a fost creat doar pentru familia italianului, mai precis pentru nepoata lui, Zoe ca o oază de liniște și relaxare, însă mai apoi și-a dat seama că de un asemenea peisaj trebuie să se bucure toată lumea.

„Giardini di Zoe este, fără îndoială, un colț de rai al României. Grădina este minunată în orice anotimp, însă primăvara întrece toate limitele. Eleganța, aerul rafinat al acestui loc te transpune într-un alt univers (…).Dacă treci prin Hunedoara, e obligatoriu să vizitezi minunăția”, notează reprezentanții agenției turistice Del Travel pe pagina lor oficială de Instagram.

Imagine reprezentativă pentru Giardini di Zoe. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Parcul de 3,5 hectare s-a deschis în anul 2018, iar de atunci nenumărați turiști își doresc să vină pe aceste meleaguri, scrie Rotalianul. Numeroase fotografii au fost distribuite și în mediul online, parcă îndemnând lumea să-și planifice o vacanță.

 „Îmi doresc să fac un labirint dreptunghiular, un spațiu mare, verde, cu umbră și scuaruri de flori, cu iazuri. Un peisaj asemănător cu cel din Parcul Sigurta din Italia sau cu Grădinile Nimfa”, a spus bărbatul, potrivit sursei menționate anterior.

Pe lângă nenumăratele specii de plante, aici există tot felul de alei, coloane dar și o fântână.

Alte obiective turistice interesante din județul Hunedoara sunt: Mănăstirea Prislop, Castelul Corvinilor, cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, Băile Daco-Romane Geoagiu Băi, Rezervaţia de Zimbri Slivuţ-Haţeg, fie cetatea Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Parcul Naţional Retezat.