Digitalizarea este din ce în ce mai accelerată în toate domeniile, mai ales pe partea de credite online. Tu știai ce caracteristici importante are un credit online? Accesarea acestuia este cea mai avantajoasă metodă de a obține fonduri într-un timp extrem de scurt. Iată tot ce trebuie să știi!

Tu știai ce caracteristici importante are un credit online?

Chiar dacă obținerea unei sume de bani prin intermediul online-ului pare o acțiune nesigură, iată că de fapt nu este așa. Creditele online au evoluat extrem de mult în ultima perioadă și au o mulțime de avantaje pe care puține persoane le cunosc. Iată care sunt acestea!

  • Siguranța

De-a lungul timpului au circulat mai multe zvonuri cum că Instituțiile Financiare Nebancare nu sunt o modalitate sigură de finanțare. Ei bine, adevărul este că acestea sunt entități financiare care oferă servicii de creditare, dar care nu pot atrage depozite de la public. Acestea sunt, totuși, reglementate de BNR și au o serie de criterii stricte care oferă siguranța necesară oricărui client.

  • Timpul scurt de așteptare

Există situații când solicitanții au nevoie de o sumă de bani cât mai repede. Acest lucru este posibil prin accesarea unui credit online de la un IFN. Astfel, aveți posibilitatea de a intra în posesia sumei dorite în doar 15 minute după completarea unui formular. Așa, vă veți putea bucura de finanțele necesare în cel mai scurt timp posibil.

credit online, beneficii, caracteristici
Credit online Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Flexibilitate

Flexibilitatea își face simțită prezența atunci când vine vorba de condițiile de eligibilitate pe care IFN-urile le-au abordat. Iată care sunt acestea:

  • Vârsta solicitantului trebuie să fie cuprinsă între 18 și 70 de ani;
  • Este necesar ca solicitantul să obțină un venit lunar (salariu/pensie etc), pe care îl încasează pe card și care este declarat la ANAF;
  • Este necesar să nu figureze niciun dosar activ de executare silită pe numele solicitantului;
  • Completarea cererii de credit este imperios necesară pentru aprobarea sumei ce face obiectul împrumutului.

Chiar și în ceea ce privește documentația, IFN-urile au adoptat o abordare mai relaxata, nefiind necesară o documentație stufoasă și dificil de procurat, pentru a obține un credit online rapid.

  • Plan avantajos de rambursare

Un beneficiu pe care nu îl veți întâlni, de regulă, în cazul instituțiilor financiare bancare, este că aveți posibilitatea de a amâna plata ratei lunare, în cazul în care întâmpinați dificultăți financiare sau cheltuielile v-au luat prin surprindere.

De asemenea, având o valoare fixă a ratelor, puteți planifica un buget lunar, astfel încât să aveți expuse toate veniturile și cheltuielile, în vederea consolidării unui echilibru financiar pe termen lung. Spre deosebire de băncile clasice, IFN-urile adopta o abordare mai prietenoasă, astfel că, accesând un credit IFN vă puteți bucura de comisioane zero.