Află detalii uimitoare despre seifurile în care bogații își pun lingourile! Recent, unul dintre ele s-a deschis în Singapore, poartă denumirea de  „The Reserve” și poate stoca până la  500 de tone de aur, scrie Bloomberg.

Mai precis, seiful se află la aproximativ 32 de metri deasupra aeroportului Changi și are 6 etaje. Cererea a început să fie din ce în ce mai mare, motiv pentru care a și fost construit.

Imagine cu unul dintre seifurile în care bogații își pun lingourile. Câte tone încap?

În total, aici ar încăpea 10 000 de tone de argint și 500 de tone de aur. Interesant este faptul că seiful este și  una dintre cele mai mari din lume, mai precizează sursa citată mai sus.

„Oamenii adoptă o perspectivă pe termen lung şi nu sunt mulţumiţi de modul în care evoluează lumea, atât economic cât şi politic, şi de acea îşi majorează alocările, şi în unele cazuri încep să fac loc, pentru aur”, spune Philip Klapwijk, director la firma de consultanţă Precious Metals Insights Ltd.

Cine deține cele mai mare rezerve de aur?

Statele Unite dețin cel mai mare stoc de rezerve de aur din lume, fiind urmate de Germania, Italia și Franța, potrivit Investopedia. În total, SUA S dețin 8 133,46 tone de aur în rezervele lor. Mai mult, aurul reprezintă peste 75% din rezervele sale valutare. Cea mai mare cantitate se află într-un seif al Federal Reserve Bank din New York, dar și la Banca Angliei.

Imagine cu seiful din Singapore. „Sursă: Captură ecran video X”

Alte locuri unde se mai păstrează aurul și argintul sunt JPMorgan Chase & Co., HSBC Holdings Plc, Brink’s Co și iShares Silver Trust.

În ultima vreme, aurul s-a scumpit foarte mult în toată lumea. Acest lucru a venit din cauza escaladării riscurilor geopolitice, dar și din cauza ratelor dobânzilor, notează jpmorgan.com. Prețul  acestuia a crescut cu 21,3% de la începutul anului, iar în continuare experții preconizează creșteri. La începutul lunii august 2024, gramul a crescut cu 3,4660 lei (0,96%), atingând o cotă de 364,2304 lei, conform datelor Băncii Naționale a României.