Fie că este vorba de un machiaj de zi cu zi sau de un machiaj pentru un eveniment, orice femeie își dorește ca acesta să fie rezistent. Ei bine, mai jos îți vom prezenta câteva trucuri pentru un machiaj rezistent pe care le vei adora. Sunt utile indiferent de ocazie sau de vremea de afară.

Trucuri pentru un machiaj rezistent

Machiajul este foarte important pentru o femeie, iar după câteva minute bune petrecute în fața oglinzii, oricine s-ar frustra dacă nu ar rezista. Produsele pe care le folosiți contează foarte mult, însă și tehnica este crucială. Pe lângă asta, trebuie să țineți cont și de câteva trucuri extrem de importante. Acestea vor face diferența și vă vor oferi un machiaj rezistent indiferent de ocazie sau de vremea de afară. Vremea este și ea un factor care poate distruge un machiaj, însă după acest articol nu va mai fi cazul.

  • Creează o bază rezistentă

Baza este punctul de plecare al machiajului și este extrem de importantă. Primerul nu trebuie să lipsească din trusa ta. Alege-l în funcție de tipul tău de ten și în funcție de ce îți dorești să faci cu ajutorul lui.

  • Fond de ten rezistent la transfer

Fondul de ten poate da mari bătăi de cap. Acestea se poate imprima pe haine sau poate dispărea la o mică atingere. Pentru a evita aceste situații neplăcute, cel mai bine ar fi să optați pentru un fond de ten rezistent la transfer.

machiaj, rezistenta, trucuri
Machiaj Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Fixează totul cu pudră

Aplicarea pudrei este un alt pas extrem de importat în cadrul unui machiaj. Alege o pudră translucidă pentru a absorbi excesul de sebum și pentru a preveni strălucirea inestetică din zona T. Pudra va fixa machiajul și îi va oferi finisajul de care are nevoie.

  • Spray de fixare

Acest pas este adesea ignorat, însă este extrem de important. Spray-ul de fixare îi va oferi machiajului tău o rezistență îndelungată, dar îl va și revitaliza pe parcursul zilei. Alege-l pe cel potrivit tenului tău și pulverizează-l de la distanța adecvată.