În lume există în aproximativ 21 de religii majore. Cea mai populară este creștinismul, urmat de islamism, hinduism și budism. Fiecare dintre acestea are reguli și practici diferite, însă unele dintre ele sunt de-a dreptul bizare, ba chiar inumane. Iată care sunt cele mai ciudate și dureroase practici religioase din lume!

Cele mai ciudate și dureroase practici religioase

  • Aruncarea bebelușului

Acest ritual este făcut în pricipal de hinduși și musulmani. Copii care au până în doi ani sunt aruncați dintr-un turn de 15 metri înălțime. Jos sunt așteptați de oameni care întind cearșafuri albe pentru a-i prinde. Cei care practică acest lucru cred că după aruncare bebelușul devine mai inteligent și mai norocos.

  • Dălțuirea dinților

Această practică este întâlnită în tribul Mentawai din Indonezia. Femeile trec prin acest proces dureros pentru că se crede că astfel se realizează un echilibru între trupul și sufletul acestora și devin mai atrăgătoare. Dălțuirea dinților se face cu o lamă neprelucrată și fără niciun anestezic.

  • Dansul soarelui

Dansul Soarelui este un ritual care se practica în mai multe culturi, mai ales în acea amerindiană. Elementul comun este sacrificiul pielii. Tinerii care participau la acest ritual aveau piepturile perforate cu niște bețe de lemn pe care trebuiau să le rupă cu puterea propriei pieli. Guvernul SUA a interzis această practică, însă restul ceremoniei este legală și se ține în continuare.

  • Autobiciuirea

Autobiciuirea este realizată în iudaism și islamism și este considerată o metodă de auto-pedepsire. În Islam, oamenii fac acest lucru din propria inițiativă.

  • Sacrificarea

În tribul Sepik din Papua Noua Guinee, orice tânăr care vrea să fie considerat bărbat trebuie să fie tăiat pe spate, piept și fese. Pielea lor trebuie să semene cât mai mult cu cea a unui crocodil. Ritualul este extrem de dureros.

ritualiri, practici religioase, ciudatenii
Ritualuri Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Înmormântarea cerurilor

În Tibet există un ritual care este respectat se sute de ani. Budiștii cred că trucul este doar un purtător al sufletului uman, iar după moarte acesta își va găsi altul. Astfel, aceștia nu își îngropau morții, ci îi lăsau în vârful muntelui unde erau mâncați de vulturi.

  • Circumcizia

Acest ritual este foarte importat pentru evrei și este menționat chiar și în Vechiul Testament.  Circumcizia constă în ablația prepuțului, pielea ce acoperă penisul. Circumcizia se practica uneori și la femei, fiind îndepărtată pielea ce acoperă clitorisul sau chiar și acesta. În islamism, această practică este o tradiție.

  • Sokushinbutsu

Această practică numită și auto-mumificare este una de-a dreptul înfricoșătoare, astfel că a fost interzisă undeva prin secolul al 19-lea, iar în prezent nu se mai practică. Budiștii care voiau să se auto-mumifice aveau o dieta foarte speciala, cu activități fizice riguroase, pentru a-și transforma corpul într-o structură cu zero grăsime.

Aceștia mâncau doar scoarța anumitor copaci și rădăcini și beau un ceai otrăvitor ce cauza pierderea lichidelor din corp dar prevenea descompunerea corpului după moarte. După această dietă ce dura 3 ani, călugării se închideau într-un mormânt de piatră, ce nu permitea niciun fel de mișcare a corpului. Atașat mormântului era un tub prin care călugărul respira și un clopoțel, ce indica faptul că cel dinăuntru încă este în viață. După ce clopoțelul nu mai suna, tubul era scos și mormântul sigilat. Se crede ca sute de călugări au încercat să se auto-mumifice însă până în prezent au fost găsite doar 24 de astfel de mumii.