Te-ai întrebat vreodată care a fost prima țară creștină din lume? Dacă da, noi avem răspunsul. Mai jos îți vom prezenta care a fost prima țară care a adoptat creștinismul ca religie de stat. Se pare că foarte aproape de capitala acestei țări a ajuns și Arca lui Noe.

Care a fost prima țară creștină din lume?

În momentul actual, creștinismul este una dintre cele mai mari religii din lume. Aceasta s-a dezvoltat ca o sectă evreiască, în primă fază, iar apostolii au avut un rol foarte important în răspândirea ei în lume.

În anul 301 d. Hr., Armenia a fost prima țară care a devenit creștină. Până la momentul respectiv, locuitorii acestei țări erau politeiști și se închinau la mai mulți zei, inclusiv persani sau greci. Misionarii și negustorii au fost cei care au adus această credință în Armenia. Fiecare a avut rolul lui în acest demers, însă cel mai important l-a avut Sfântul Grigorie Luminătorul, scrie Fanatik.

Grigorie a fost închis în temniță de regele Tiridates al III-lea, până când acesta s-a îmbolnăvit grav. Sora lui a visat că cel care îl poate vindeca este chiar Grigorie, așa că l-au eliberat și regele s-a vindecat. Evenimentul miraculos l-a făcut pe Tiridates să creadă în minuni și l-a convins să se convertească la creștinism. După ce s-a convertit la creștinism, regele Tiridates a fost cel care a declarat creștinismul religie de stat în Armenia. După acest moment, Grigorie a început să boteze oamenii, iar aproape i-a fost mereu regele Tiridates.

armenia, tara crestina, arca lui noe
Armenia Sursă: fotografie generată de DALL-E

Se spune că în Armenia a poposit și Noe. Potrivit unui capitol din Biblie, după ce arca lui a plutit luni întregi fără direcție, aceasta ar fi ajuns pe un munte aflat la 60 de kilometri de capitala Armeniei. Acest lucru i-a făcut pe cercetători să exploreze zona și să caute neîncetat rămășițele lui Noe, sau a orice ce ar fi avut legătură cu el.