Mai este foarte puțin până când iarna se va instala asupra țării noastre și tot mai mulți români își fac griji pentru facturile la gaze. Acestea pot ajunge să fie destul de mari, mai ales dacă temperaturile sunt scăzute. Ei bine, noi venim în ajutorul vostru și vă prezentăm câteva trucuri pentru o factură mai mică la gaze. Acestea vă vor ajuta să economisiți iarna aceasta.

Trucuri pentru o factură mai mică la gaze

Românii au început deja să își facă probleme pentru facturile la gaze de iarna aceasta. Aceștia au început deja să se gândească la diferite metode ca să le reducă. În mediul online circulă o mulțime de filmulețe cu trucuri pentru ca acest lucru să devină posibil.

Primul lucru pe care ar trebui să îl facem pentru reducerea consumului de gaz este să reglăm căldura și apa caldă la o temperatură optimă.

„Fiind o centrală în condensare, temperatura la căldură nu va depăși 55 de grade Celsius. Dacă depășește 55 de grade nu va mai fi eficientă, nu mai face condensarea eficient. Atunci o vom lăsa la 48 de grade temperatura apei calde”, se arată în filmulețul unui român, pe TikTok.

factura, gaze, economie
Factură la gaze Sursă: fotografie generată de DALL-E

Într-un alt videoclip devenit viral pe cea mai solicitată platformă de socializare, regăsim un alt truc mult mai eficient, după cum spun internauții.

„Dacă centrala ta scoate aburi pe tubulatură s-ar putea să pierzi bani consumând prea mult gaz. Uite ce trebuie să faci. Să zicem că ai o centrală în condensare, atunci mergi la panoul centralei (…) Aici avem un buton pentru a controla temperatura pe tur. Ar trebui să aibă o imagine mică cu un calorifer sub el.

Mulți oameni au centrala setată la o temperatură prea mare de 70 sau 80 de grade. Reglează temperatura centralei la 55 de grade, asta îți poate salva câteva sute de lei pe an. Dacă butonul nu are numere, îndreaptă-l în sus. De obicei trucul ăsta funcționează”, explică un specialist pe TikTok.