În urmă cu un an a avut loc tragedia de la 2 Mai, tragedie care a șocat o țară întreagă. Un tânăr de 19 ani s-a urcat la volanul mașinii sub influența substanțelor interzise și a lovit din plin un grup de tineri care circulau pe marginea drumului. Doi dintre ei au murit pe loc. Iată tot ce s-a întâmplat la momentul respectiv, dar și ce s-a întâmplat cu autorul accidentului!

Tragedia de la 2 Mai

În noaptea de 18 spre 19 august 2023, un grup de șase prieteni petrecuseră din plin și se întorceau la cazarea loc. Pe un drum care aparținea de localitatea 2 Mai, aceștia mergeau pe marginea drumului. Râdeau, glumeau și se simțeau bine, însă habar nu aveau ce tragedie urma să se întâmple.

Vlad Pascu, un tânăr de 19 ani s-a urcat la volanul mașinii sale sub influența substanțelor interzise și a condus cu viteză pe străzile din localitatea 2 Mai. Acesta a lovit din plin grupul format din cei șase tineri, iar mai apoi a fugit de la locul accidentului. Sebi și Roberta au murit pe loc și prietenii lor au rămas cu sechele pe viață. Puțin timp mai târziu, autorul crimei a fost prins și plasat în arest preventiv, loc în care se află și astăzi.

Părinții victimelor au primit vestea într-un mod de-a dreptul traumatizant. Tatăl lui Sebi povestea într-un podcast că a fost sunat de la pompe funebre cum să are de achitat o sumă de bani pentru ca fiul lui să fie dus acasă așa cum trebuie. Familia Olariu este traumatizată de tot ce s-a întâmplat și a încercat, alături de familia Robertei, să facă dreptate.

Vlad Pascu a încercat să scape de arest

De-a lungul acestui an, au avut loc foarte multe întâmplări. Părinții lui Vlad Pascu au încercat să îl scape pe fiul lor de arest, ba chiar au încercat să dea mită pentru acest lucru. Mama sa, cea care îi procura substanțe interzise a fost și ea în arest preventiv o scurtă perioadă.

Nici tatăl său nu a scăpat de controlul judiciar.

După câteva luni petrecute în arest, Vlad Pascu le-a cerut judecătorilor de mai multe ori să îl plaseze în arest la domiciliu, pe motiv că vrea să se pregătească pentru admiterea la facultate. Cererile sale au fost respinse de fiecare dată. Tânărul s-a schimbat foarte mult de când este închis, mai ales din punct de vedere fizic. Părinții victimelor sunt hotărâte să facă tot ce le stă în putință pentru ca acesta să își primească pedeapsa.

Familiile victimelor nu își revin din șoc

Familia lui Sebi este mult mai activă pe rețelele de socializare și împărtășesc, adesea, lucrurile pe care ei le fac. Aceștia și-au făcut un obicei de a merge în fiecare seară la mormântul lui Sebi și de a sta de vorbă cu el. Sebi avea și o soră, soră care recent și-a serbat majoratul.

Imaginile de la majoratul ei sunt de-a dreptul șocante. Sebi a fost prezent la petrecere prin figurine și imagini. Inclusiv tortul tinerei a avut o poză cu fratele ei pe el. Chiar dacă pentru unii oameni acest lucru este traumatizant, pentru această familie aceste gesturi sunt esențiale pentru a-l simți pe Sebi aproape.

Viața familiei Olariu s-a schimbat radical de când tânărul nu mai este în viață. Suferința lor este și mai mare pe zi pe ce trece pentru că Vlad Pascu nu și-a primit, încă, pedeapsa pe care o merită.

2 mai, tragedie, accident
Sebi Olariu Sursă foto: Instagram

Prietenii lui Sebi și ai Robertei au rămas cu traume

Celelalte patru persoane care au fost cu Sebi și Roberta în seara tragediei au rămas cu traume pe viață. Pe lângă faptul că și ei au fost răniți, aceștia și-au văzut prietenii întinși pe jos, fără suflare.

Cristina și Vlad nu îți pot utiliza mâinile la capacitatea maximă și îți doresc refacerea certificatelor medico-legale.

„Îmi îngreunează viața mâna pe care nu o pot folosi la capacitate maximă. Era visul meu împreună cu colega mea care ea va da acum probele pentru stewardeză, eu ma chinui să îmi revin cât de cât ca să pot să-mi urmez probabil altă carieră. Tot am coșmaruri, vă dați seama, este o traumă peste care nu poți să treci foarte ușor. Eu îmi doresc să se facă dreptate pentru prietenii mei și pentru mine și pentru prietenul meu și pentru toți cei care am fost implicați, să nu se mai mușamalizeze treburile”, mărturisește Cristina, una dintre victimele accidentului de la 2 Mai, pentru Observator.ro.