Tu știi unde de află cel mai înalt leagăn din Europa? Atracția oferă o priveliște de-a dreptul divină asupra orașului Berlin. Leagănul este mai exact montat pe acoperișul unui hotel din celebra piață publică Alexanderplatz.

Câți bani costă o asemenea experiență pe cel mai înalt leagăn din Europa?

Instalația e montată la 120 de metri înălțime, iar prețul este de 25 de euro de persoană. Trebuie să urcați 35 de etaje cu liftul, iar mai apoi încă 2 metri până la leagăn, scrie BBC. Mulți sunt foarte temători în privința lui, mai ales că dedesubt nu există nicio plasă de siguranță, în timp ce unii vin special pentru a testa această experiență inedită.

„După primele câteva legănări, te obișnuiești și te simți liber. Am venit aici să mă simt un pic mai tânăr”, a declarat Vent, conform english.aawsat.com.

Imagine reprezentativă pentru cel mai înalt leagăn din Europa. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Acest leagăn s-a deschis în luna iunie, după ce anterior de pe clădire de făceau sărituri.

Ce alte lucruri mai puteți face în Berlin?

Insula Păunului este un loc ideal de vizitat dacă vă aflați în vacanță în Berlin. Astăzi ea se află în patrimoniul mondial UNESCO. Gärten der Welt este o grădină care merită și ea pusă pe listă, deoarece este un loc cu totul și cu totul special. Aici vă puteți simți fix ca în niște păduri tropicale.

O plimbare în Volkspark Friedrichshain, care este de altfel și cel mai vechi din Berlin vă va ajuta să vă relaxați. Tot aici se află și „fântâna basmelor”, conform the-berliner.com. Dacă vă place să înotați, neapărat trebuie să ajungeți și la Schlachtensee, un lac din Grunewald. Mulți vin aici și pentru canotaj și stand-up-paddle-boarding. Liquidrom este un alt loc foarte apreciat, deoarece aici puteți face baie în apă sărată, în timp ce ascultați muzică techno subacvatică.

Desigur, Berlinul are numeroase restaurante cu diferite specificuri, deci noi experiențe de încercat.