Iată cele mai spectaculoase 10 locuri din România! Cu siguranță te vei simți inedit acolo, deoarece peisajele pur și simplu îți taie răsuflarea. Tu de câte locuri din acest top ai auzit?

Ai auzit de aceste locuri spectaculoase din țara noastră?

1. Castelul Corvinilor  sau Castelul Huniazilor din Hunedoara este un loc splendid. Aici vei fi practic ca un personaj dintr-o poveste, care datează de acum aproximativ 400 de ani. Acest obiectiv a fost nominalizat în anul 2019 de European Best Destinations ca fiind  unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. El are și o legendă interesantă legată de un corb care tine în cioc un inel de aur.

2. Cascada 7 izvoare. Aceasta se află la altitudinea de aproximativ 1300 m în Bucegi, conform zigzagpehartă.ro.  Aceasta este extrem de spectaculoasă, iar despre ea se spună că ar avea cea mai pură apă. Dacă ajungeți aici, puteți vedea în apropierea și Lacul Scropoasa, un lac care are culoarea smaraldului. El a fost construit  în anul 1929, are o adâncime maximă de 15 metri, o lungime de 2,5 km și o suprafață de 5,7 ha.

3. Cascada Cailor se află și ea în topul locurilor spectaculoase. Aceasta este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Locul are și o legendă impresionantă, deoarece aici, în trecut puteau fi admirați sute de cai. Ursul îi pândea mereu și de cele mai multe ori îi ademenea în prăpastie. În timpul unei furtuni, oamenii ar fi pierdut acolo în jur de 15 cai, de unde și denumirea de astăzi, scrie Kudika.

castelul corvinilor din hunedoara
Castelul Corvinilor din Hunedoara. Sursă: Fotografie generată de AI

Locuri pitorești cu povești aparte

4. Lacul Dracului este un alt tărâm care trebuie neapărat văzut. Acesta este cel mai mare lac carstic din țara noastră și se află în Munții Locvei, județul Caraș Severin. Mulți spun că acesta ar fi un lac fără fund, iar unii localnici au mărturisit că cei care se încumetă să se scufunde aici vor pieri. Culoarea lui este fascinantă!

Desigur, are și o poveste. Un păstor a făcut pariu cu Diavolul, iar pentru că acesta din urmă nu s-a ținut de cuvânt, a ales să se arunce de supărare în lac, informează Aventură în România.

5. Statuia Inima lui Iisus se află pe Vârful Gordon, în Harghita.  Aceasta a fost construită în anul 2011 iar un patron din localitate a avut ideea de a o înălța. Zona ar fi fost adesea inundată de ploi, așadar domnul Gordon s-a gândit că Dumnezeu ar trebui să protejeze localnicii de tot ce este rău. Peisajul este unul mirific, mai ales din vârf.

6. Cascada Beușnița. Acesta se află în Parcul Național Cheile Nerei, județul Caraș Severin. De neratat dacă ajungeți aici este și Ochiul Beiului, care se află  în mijlocul unei frumoase păduri virgine, printre ultimele din Europa.

satul viscri din transilvania
Fotografie reprezentativă a Satului Viscri din Transilvania. Sursă: Fotografie generată de AI

Obiectiv inedit la malul mări

7. Faleza 23 este un alt loc unic în România. Aceasta este cea mai nouă și mai frumoasă locație de la malul mării și își dorește să-i aducă pe turiști cât mai aproape de plajele sălbatice. Aici există și numeroase spații de cazare, de tip glamping, conform site-ului oficial.

8. Satul Viscri. Acesta este situat în inima Transilvaniei, iar pe acest meleag obișnuiește să vină Regele Charles al III-lea. Tradiția este la ea acasă, deoarece oamenii de aici țin foarte mult la istorie și la conservarea a tot ceea ce au moștenit din străbuni. Cu siguranță dacă vă doriți o oază de liniște și relaxare, aici o veți găsi.

9. Castelul de lut Valea Zanelor este exact locul descris în cărțile de povești. Acesta poate fi găsit în județul Sibiu, însă recent și-a schimbat modalitatea de vizitare. Dacă până acum este gratis, acum, cei care ajung aici trebuie să plătească 50 de lei. De asemenea, ei vor putea face consumație la terasa din incintă cu un voucher pe care-l vor primi.

”Cei care doresc să intre și să ne viziteze au aceleași facilități pe care le aveau și înainte, dar nu mai intră decât cei care achită un voucher de 50 de lei pe care îl folosesc ulterior la terasă, unde pot să servească masa. Decizia este foarte simplă: La noi vii, plătești 50 de lei intrare și primești un voucher pe care îl decontezi apoi la căsuța cu mâncare. În timpul acesta poți să stai la terasă, să mănânci, să te plimbi, faci poze, ce vrei tu”, a explicat Vasile Răzvan, proprietarul Castelului de Lut Valea Zânelor, pentru Turnul Sfatului .

10. Cămara de munte – Cabana Moților. Se află în Mărișel, Cluj, la 12 km de Lacul Beliș și 50 de km de Parcul Național Apuseni. Aici pot fi savurate tot felul de preparate tradiționale delicioase, într-o oază de natură. Cei interesați pot face tot felul de drumeții și activități în aer liber.