Iată cele mai utile sfaturi pentru combaterea mirosurilor neplăcute din frigiderul tău! Dacă până acum ți se părea o corvoadă să speli foarte des frigiderul, acum tot ce trebuie să faci este să urmezi niște pași simpli. Rezultatele se vor vedea rapid!

Hârtia igienică, inamicul în combaterea mirosurilor neplăcute

Deși poate părea ciudată ideea de a pune o hârtie igienică în frigider, acest lucru ar putea avea numeroase beneficii. Așadar, pe lângă faptul că respectiva rolă poate face ca mirosurile deranjante să devină de domeniul trecutului, aceasta absoarbe și umiditatea din frigider.

„Umiditatea din frigider contribuie adesea la apariția mucegaiului și a mirosului neplăcut”, spune un expert pentru Family Handyman.

Până și în mediul online, mai mulți internauți s-au arătat încântați de idee și de faptul că ea chiar funcționează.

cum sa combați mirosul neplacut din frigider
Cum să combați mirosurile neplăcute din frigider. Sursă: Fotografie generată de AI

Metode pentru îndepărtarea mirosului

Desigur că există și alte metode eficiente, care pot părea ceva mai normale. De exemplu, bicarbonatul de sodiu neutralizează acizii. Pe măsură ce bicarbonatul de sodiu interacționează cu mai mulți acizi, acesta devine mai puțin eficient. Cei mai mulți oameni vor trebui să îl înlocuiască la fiecare trei luni, mai scrie sursa citată mai sus.

După cum bine știu, bicarbonatul de sodiu este foarte des utilizat în gospodării încă din anul 1970.

Uleiul de semințe de chimen negru poate fi și el de ajutor.

„Când alimentele se stricau în frigiderul meu, lăsau un miros neplăcut persistent. Am folosit ulei de semințe de chimen negru, care are un efect deodorant pentru a curăța mirosul”, a explicat Corinne Segura, biolog practician în construcții și fondator al My Chemical-Free House.

Interesant este și modul în care este preparată soluția. Specialistul a spus că a amestecat 5 picături de ulei esențial de chimen negru cu o lingură de detergent de vase, apoi l-a aplicat într-un strat gros pe toate componentele din plastic din interiorul frigiderului.

Extractul de vanilie este și el foarte des folosit. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați un tampon de vată în extract de vanilie și să-l puneți în frigider.

Ziarele și cărbunii ar ajuta și ei împotriva mirosurilor neplăcute. Însă, hârtiile mototolite vor trebui înlocuite în fiecare zi timp de aproximativ o săptămână, astfel încât să poată da randament.

Totodată, lămâile pot fi folosite pe post de odorizant. Ele trebuie să fie tăiate în felii mai groase, iar apoi să fie puse într-un vas mai înalt, scrie Hunker. Pe ele se presară 1-2 linguri de sare de masă pe lămâie și bicarbonat de sodiu. Ele trebuie să fie schimbate în 3-6 zile.