Test din gastronomie. Este momentul perfect ca toți cei pasionați de acest domeniu să își testezi cunoștințele și să demonstreze câte secrete culinare cunosc. Mai jos am pregătit o serie de întrebări relativ ușoare care nu ar trebui să vă pună în dificultate. Ulterior veți găsi și răspunsurile corecte și vă puteți verifica.

Test din gastronomie

  1. Jerk este un fel de mâncare in care carnea de porc sau de găină este lăsată la uscat si ulterior marinata cu o combinație de mirodenii. Ce tara are specific acest tip de mâncare?
  • India
  • Thailanda
  • Liban
  • Jamaica

2. Ce mâncare tradițională din bucătăria românească este preparata din carne, organe, cârnați/costiță afumata, garnitura din mămăligă cu oua ochiuri și brânză rasă?

  • Sangerete
  • Caltabos
  • Drob
  • Tochitura

3. Ce prăjitură „inventata” de fratii Capsa si-a căpătat numele de la cel al unui cunoscut mareșal francez aflat in misiune oficiala in București in 1920, in onoarea căruia a fost de altfel conceputa?

  • Louis
  • Jean
  • Joffre
  • Samuel

4. Sortimentul de pizza numit „Marguerita” contine trei alimente principale, fiecare sugerând una dintre culorile aflate pe drapelul Italiei. Doua dintre ele sunt roșiile si brânza. Care este cel de-al treilea?

  • Cimbru
  • Oregano
  • Bacon
  • Mărar

5. Ce aperitiv rece a fost inventat in 1950 si denumit după un celebru pictor venețian datorita faptului ca avea o culoare ce-i amintea proprietarului restaurantului de paleta coloristica folosita de pictorul respectiv?

  • Carpaccio
  • Alergos
  • Mortares
  • Glores

6. Ce fel de mâncare, ce conține multe mirodenii a fost denumit după deportații din Canada secolului 18 care l-au creat si după care a mai fost denumit si un parc national din Maine, SUA?

  • Pancakes
  • Cinnamon rolls
  • Giros
  • Cajun

7. Somloi galuska este o prăjitură tradițională…?

  • Germana
  • Poloneza
  • Ungureasca
  • Franceza
gastronomie, test, intrebari
Gastronomie Sursă: fotografie generată de DALL-E

8. De ce nu se păstrează usturoiul in frigider?

  • Deoarece devine amărui
  • Deoarece se usca
  • Deoarece devine dulceag
  • Deoarece începe sa piste

9. Pentru ca ficatul sa nu se întărească si sa rămână fraged, înainte de prăjire nu trebuie…?

  • Sărat
  • Uscat
  • Piperat
  • Inghetat

10. Orezul își va păstra culoarea alba si boabele nu se vor lipi intre ele daca in apa de fiert se pune…?

  • O lingura de vin
  • O lingura de bere
  • O lingura de lapte
  • O lingura de suc de lămâie

Răspunsuri

  1. Jamaica
  2. Tochitura
  3. Joffre
  4. Oregano
  5. Carpaccio
  6. Cajun
  7. Ungureasca
  8. Deoarece devine amărui
  9. Sărat
  10. O lingura de suc de lămâie