Mâncarea de bebeluși, un adevărat pericol de la raft! În ciuda acestui lucru, foarte mulți părinți aleg să le cumpere din farmacii și supermarketuri, din mai multe motive. Nici prețul lor nu este unul chiar mic, dar totuși sunt vândute.

Ce zice un farmacist despre mâncarea de bebeluși?

Un specialist a spus că în principal o porție de mâncare pasată conține foarte mult zahăr, puţină proteină şi alte ingrediente periculoase. În acest sens, părinții sunt sfătuiți să gătească acasă pentru copiii lor și să-i hrănească și cu laptele matern, chiar dacă au început diversificarea.

„Nu ar trebui dat până la vârsta de un an aceste borcănașe. Dacă un părinte dă și lapte praf și mâncare procesată, dozele de sare și zahăr sunt depăşite”, a spus Grațiela Cristea, potrivit Observator.

Imagine reprezentativă pentru mâncarea de bebeluși. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

De asemenea, un medic pediatru explică că cei mici pot dezvolta botulism din cauza mierii din produse. Și grăsimile sunt periculoase. Totodată, mai multe studii arată că metalele grele precum arsenicul, plumbul, mercurul și cadmiul se regăsesc în alimentele pentru copii, ele putând întârzia și afecta dezvoltarea creierului, notează health.clevelandclinic.org.

În acest sens, în SUA a fost luată o măsură în acest sens, lansând proiectul Closer to Zero în anul 2021. Cercetările sunt continuate, în așa fel mâncarea pentru copii să fie mult mai sănătoasă.

Nu doar borcănelele pe bază de ”cereale”, tot felul de budinci, fructe și legume sunt nocive, dar și pufuleții, biscuiții sau alte produse.

„Le spun părinților să țină cont de faptul că o mulțime de gustări, cum ar fi pufuleții sau biscuiții pentru dentiție, sunt pe bază de orez, așa că citiți eticheta și luați în considerare diferite opțiuni”, spune dieteticianul Evelyn Benden, conform sursei citate mai sus.

Câteva sfaturi ar fi să dați alimente aburite sau moi bebelușilor. Cerealele, precum ovăzul, orzul, sunt extrem de bune și pot fi preparate cu ușurință acasă. Evidați să le dați apă copiilor de la robinet fie sucuri, conform Health Harvard.