Vara este sezonul insectelor, iar multe dintre ele ajung să ne dea bătăi de cap. În această perioadă, furnicile sunt nelipsite din case și provoacă deranj. Iată cum să scapi de furnicile din apartament cu un amestec din doar două ingrediente! Îți vei lua la revedere de la micile insecte în doar câteva momente.

Cum să scapi de furnicile din apartament?

Dacă și tu te confrunți cu musafiri nepoftiți, mai exact furnici, atunci ai ajuns unde trebuie. Mai jos îți vom prezenta o metodă simplă prin care le poți face să dispară. Ai nevoie de un amestec făcut din doar două ingrediente pe care oricine le are în casă. Vei scăpa astfel de o grijă și vei scuti banii pe care îi cheltuiai pe substanțe chimice inutile.

Pentru acest amestec ai nevoie doar de oțet și de apă. Amestecă-le într-o sticlă, jumătate cu jumătate și pulverizează soluția prin zonele în care apar furnicile. Nu este nevoie de o cantitate foarte mare, este suficient ca amestecul să aibă un miros intens de oțet. Furnicilor nu le va plăcea, așa că vor pleca fără să stea prea mult pe gânduri. După ce vei face acest lucru, vei putea stea liniștit pentru că nicio furnică nu își va mai face apariția în casa ta.

furnici, apartament, truc
Furnici Sursă: fotografie generată de DALL-E

Alte alimente care țin furnicile la distanță

Furnicile sunt foarte sensibile și nu prea agreează mirosurile puternice. Astfel, te poți folosi de mai multe alimente din bucătăria ta pentru a le ține departe. Printre acestea se numără scorțișoara, piperul, boia sau busuiocul. Tot ce trebuie să faci este să presari aceste condimente în locurile unde furnicile își fac apariția și vei vedea că nu își vor mai face apariția.

Acum, tot ce rămâne este să treci la treabă și să îți iei la revedere de la micuții prieteni cu care ai împărțit același apartament săptămâni la rând.