Tot mai multe persoane apelează la cartofii congelați atunci când se grăbesc și vor să facă ceva rapid de mâncare. Ei bine, un medic nutriționist celebru a dezvăluit dacă sunt sau nu buni cartofii congelați. Iată tot ce trebuie să știi despre aceștia!
Sunt sau nu buni cartofii congelați?
Cartofii reprezintă o legumă destul de consumată de oameni. Aceștia sunt sățioși și sunt adesea o garnitură extraordinară pentru o mulțime de preparate. Atunci când vine vorba despre aceștia, indiferent de modul în care îi cumpărăm, medicul nutriționist ne spune că nu trebuie să ne fie teamă de aceștia doar pentru că în ei se găsește amidon. Potrivit expertului, amidonul reprezintă o glucoză cu absorbție lentă, iar toate celulele noastre o folosesc.
„Trebuie să știm că acel amidon înseamnă o glucoză cu absorbție lentă pe care organismul nostru o cheltuiește în mișcare. Toate celulele funcționează cu această glucoză. Depinde de cantitate. La cartof avem o mulțime de variante care îi schimbă complet conținutul caloric. Cartoful proaspăt crud are, apă, amidon, foarte puțin potasiu, puține minerale și vitamina C”, a explicat Mihaela Bilic, la „Doctor de bine”.
În ceea ce privește cartofii congelați, medicul nutriționist explică că nu avem de ce să ne facem griji. Mihaela Bilic spune că aceștia sunt simpli cartofi ce au fost curățați și congelați, iar unele restaurante chiar congelează intenționat cartofii, pentru a deveni mai crocanți.
„Nu e nicio problemă dacă iei cartofi congelați. Multă lume se ferește de legumele congelate și de cartofi. Nu înseamnă că acolo este o pastă care a fost apoi reformatată. Sunt cartofi care au fost curățați, au fost congelați, iar așa o parte din amidon se cristalizează. Și în marile restaurante cartoful mai întâi se prăjește un pic, se congelează și apoi, la a doua prăjire, el va absorbi mai puțin ulei și va deveni crocant”, mai spune medicul nutriționist.