Cu ocazia sărbătorilor pascale, gospodinele obișnuiesc să pregătească diferite rețete tradiționale, pentru a celebra această perioadă, de la preparate cu carne, până la deserturi gustoase și aromate. Iată cum poți face stufat de miel pentru masa de Paște!

Stufat de miel pentru Paște

Carnea de miel este nelipsită de pe masa de Paște, încă din cele mai vechi timpuri. Se spune că jertfirea unui astfel de animal în trecut era considerată un dar oferit divinității, pentru mântuire și iertarea păcatelor.

Printre cele mai apreciate preparate de Paște, se numără și stufatul de miel, cu usturoi verde și sos de roșii. Iată o rețetă tradițională, care te va cuceri!

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de miel
  • 2 legături ceapă verde
  • 4 legături usturoi verde
  • 500 ml suc de roșii
  • 200 ml vin alb sec sau demisec
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
    cimbru
  • sare și piper după gust.
Stufat de miel pentru Paște
Stufat de miel și ouă roșii. Imagine generată de IA/DALL-E

MOD DE PREPARARE

Se spală carnea și se taie bucățele, în funcție de preferințe. Punem sare, piper măcinat și puțin cimbru, apoi amestecăm bine.

Se curăță ceapa și usturoiul verde și se taie rondele, apoi se toacă și pătrunjelul și mărarul. Punem puțin ulei într-o tigaie adâncă sau într-o cratiță și rumenim bucățile de carne, pe fiecare parte, apoi adăugăm ceapa și usturoiul și călim pentru aproximativ 10 minute.

Apoi, răsturnăm compoziția într-o tavă potrivită pentru cuptor, de preferat cu capac. Se toarnă vinul și sucul de roșii în tavă, apoi se adaugă sare și piper după gust.

Citește și: Drob de miel pentru masa de Paște. Descoperă cea mai gustoasă rețetă pe care trebuie să o încerci

Se acoperă tava cu capac sau cu folie de staniol, apoi se lasă la cuptor pentru aproximativ 2 ore, la 170 de grade sau până când carnea este suficient de fragedă.

Când preparatul este gata, îndepărtăm folia sau capacul, adăugăm pătrunjel și mărar după gust, apoi mai lăsăm tava încă 5 minute la cuptor. Pentru un gust mai deosebit, unele gospodine adaugă și o crenguță de tarhon la final, un ingredient secret pentru o rețetă de succes.