Ești în căutarea unor rețete gustoase pe care să le prepari de sărbători? Iată cum poți să faci cel mai bun drob de miel pentru masa de Paște! Preparare pas cu pas!

Drob de miel pentru masa de Paște

Unul dintre preparatele tradiționale, nelipsite de pe masa de Paște este drobul de miel. În fiecare an, gospodinele se pregătesc intens de sărbătoare, cu cele mai gustoase rețete. Descoperă cum poți face un drob perfect, care îi va cuceri pe cei dragi!

INGREDIENTE

  • 1 kilogram organe de miel proaspete, precum plămâni, ficat, rinichi, inimă
  • Carne slabă de miel: 300
  • 2 cepe
  • 4-5 căței de usturoi
  • Praz : 1 bucată mare
  • Pătrunjel: 1 legătură mare
  • Mărar: 1 legătură mare
  • Ceapă verde
  • 4 – 5 ouă
  • Ulei: 3-4 linguri
  • Vin alb sec (opțional): 100 ml
  • Sare și piper după gust
  • Foi de dafin: 2-3 bucăți
  • Unt sau ulei pentru uns tava.
Drob de miel
Drob de miel și ouă vopsite. Imagine generată de IA/DALL-E

MOD DE PREPARARE

Spală bine organele de miel sub jet de apă rece. Îndepărtează eventualele membrane sau vase de sânge. Taie organele în bucăți mai mari.

Pune organele de miel într-o oală cu apă rece, adaugă foile de dafin și puțină sare. Acestea se fierb la foc mediu pentru aproximativ 30-40 de minute. Ficatul poate fi scos mai devreme.

Între timp, taie carnea de miel în cuburi potrivite. Într-o altă oală, fierbe carnea de miel în apă cu puțină sare, aproximativ 45-60 de minute. După ce au fiert, scoate organele și carnea de miel din apă și lasă-le să se răcească.

Citește și: Ce târguri de Paște și de Florii sunt organizate în 2025? Iată ce evenimente au loc în București

Ceapa și prazul se curăță, apoi se toacă și se călesc în tigaie, cu puțin ulei. Apoi incorporează usturoiul pisat sau tocat și mai lasă pe foc pentru un minut, având grijă să nu se ardă. Dacă dorești, poți adăuga acum vinul alb și lasă-l să se evapore complet, amestecând ocazional.

După ce s-au răcit complet, taie organele și carnea de miel în bucăți mai mici. Apoi, dă-le prin mașina de tocat carne (cu o sită medie) sau toacă-le foarte fin cu un cuțit ascuțit.

Într-un bol mare, amestecăm carnea, legumele călite, pătrunjel, mărar, ouăle, sare și piper după gust, până obținem o compoziție omogenă.

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge bine cu unt sau ulei o tavă de chec. Toarnă compoziția de drob în tavă și nivelează suprafața. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace drobul timp de aproximativ 45-60 de minute, sau până când este rumenit frumos și ferm la atingere.

Pentru a verifica dacă drobul este copt, poți face testul cu scobitoarea. După ce s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.