Știați că există un oraș interzis în China? Palatul Imperial din China sau Orașul Interzis a fost reședința împăraților de-a lungul anilor, iar nimeni, în afară de ei nu avea voie să pătrundă pe teritoriul sacru. Iată tot ce trebuie să știi despre acest loc unic în lume!

Știați că există un oraș interzis în China?

Situat în centrul Pekingului, Beijing, Palatul Imperial din China sau Orașul Interzis este cel mai mare palat imperial care s-a păstrat perfect cu trecerea anilor. Acesta este un complex unic în lume. Accesul oamenilor în acest sanctuar a fost complet interzis de împăratul Chinei cu secole în urmă, iar asta nu s-a schimbat. Lucrările la acest templu au fost finalizate în anul 1420 și de atunci, în Peking s-a interzis construirea clădirilor mai înalte decât Orașul Interzis.

china, orasul interzis, poveste
Orașul Interzis                                                                                                                 Sursă: fotografie generată de DALL-E

Orașul Interzis ocupă o suprafață de circa 720.000 de metri pătrați. Complexul are patru porți mărețe și este înconjurat de un zid înalt de 12.5 metri și de un șanț cu o lățime de 5.2 metri. Acesta are 9.999 camere. Cifra a fost aleasă special cu una mai puțin decât cea care în tradiția chineză simbolizează „Perfecțiunea Divină”. Totuși, în ziua de azi s-au păstra doar 8.886 de camere. Acest loc este unic în lume, iar cei care ajung vreodată în fața lui rămân de-a dreptul surprinși de măreția acestuia.

Orașul Interzis a fost locuit până în anul 1911

Lucrările la Orașul Interzis au început în anul 1406  în timpul celui de-al treilea împărat la dinastiei Ming. După 14 ani de muncă intensă, lucrurile au fost finalizate, în anul 1420, acest an fiind al 18-lea an de domnie a aceluiași împărat.

Orașul Interzis a fost locuit până la revoluția din 1911 de împăratul Chinei din dinastia Ming și Qin. În vremurile în care era locuit, în palat aveau voie să intre doar apropiații conducătorilor, cei care aveau intenții curate și care ar fi dat tot pentru țara lor. Niciun om de rând nu a pășit vreodată pe pământul sacru și nici nu o va face vreodată.