Iată câteva idei de locuri de vizitat în Roma. Acesta este un oraș impresionant, care cu siguranță deja a ajuns la inimile multora. Italia este plină de obiective turistice cu o istorie bogată în spate, de povești interesante, de piețe, muzee și biserici. Desigur, să nu uităm de mâncarea delicioasă, care este extrem de apreciată, datorită gustului autentic.

10 locuri de vizitat în Roma. Tu le-ai văzut?

Pentru a vizita frumusețile Romei aveți nevoie de câteva zile bune de petrecut aici. Cei mai mulți aleg să o străbată la pas, în așa fel încât să guste din cultura locală și să descopere singuri locuri impresionante. Iată mai jos o listă cu câteva obiective pe care să nu le ratați dacă vă planificați o vacanță în Roma:

1. Colosseum – Acesta este cunoscut în toată lumea pentru luptele dintre gladiatori, motiv printre care se află și printre cele 7 Minuni ale Lumii. El găzduia 65.000 de spectatori, potrivit romesite.com. Un bilet aici începe de la 24 euro.

2. Fontana di Trevi – Acest obiectiv turistic trebuie neapărat inclus pe lista locurilor de vizitat. În ciuda faptului că locul este mereu aglomerat la orice oră, turiștii se bucură de el. Mulți au auzit de ea datorită filmului „La Dolce Vita”. Se spune că cei care aruncă o monedă în Fântâna Trevi se va întoarce la Roma. Dacă va arunca 2 monede de vei îndrăgosti de un italian, iar dacă arunci 3 mode te vei căsători cu iubirea vieții tale.

Imagine reprezentativă pentru Fontana di Trevi. „Sursă: Fotografie generată de AI”

4. Muzeul Vatican și Capeta Sistina – Acest loc impresionant găzduiește unele dintre cele mai mari secrete din lume. Desigur, în zilele de miercuri puteți chiar să-l vedeți pe Papă la balcon în Piața Sfântul Petru, notează Time Out.

Tu ai merge aici?

5. Forumul Roman – Aici era cândva centrul ceremoniilor de stat. Astăzi, au mai rămas doar niște ruine, însă sunt extrem de impresionante.

6.Pantheonul – El a devenit biserică creștină în secolul al VII-lea și este foarte bine conservat astăzi. Aici se află mormintele lui Emanuel și Victor Emmanuel al II-lea, primul rege al Italiei, scrie Voyage Tips.

7. Castelul Sant’Angelo – Acesta a fost construit de împăratul Hadrian, clădirea fiind una extrem de impunătoare. Peisajul de aici este unul uimitor. De-a lungul timpului, papii s-au refugiat în acest loc.

8. Fabrica de ciocolată – Cu siguranță aici veți gusta cea mai bună ciocolată italiană. Un bilet aici costă aproximativ 8 euro.

9. Catacombe – Tunelul se întinde pe 600 de kilometri, iar în trecut aici se adăposteau creștinii și evreii. Un bilet aici costă în jur de 50 de euro, iar durata vizitei este de câteva ore.

10. Dealul Aventin din Roma – De aici puteți vedea printr-o gaură de cheie Basilica. Aici veți aparte de multă liniște, având în vedere că peste tot sunt portocali și verdeață.