Ești curios să afli unde în România metrul pătrat de teren se vinde cu un leu? Da, ai auzit bine, este chiar real. Peisajul de acolo este unul fascinant, deși satul este pustiu.

Care este locul unde metrul pătrat de teren se vinde cu un leu? Este extrem de liniște aici

Este vorba despre satul Gresia, comuna Starchiojd, județul Prahova, acolo unde nu a mai rămas niciun locuitor, scrie Observator. Așadar, este o liniște apăsătoare, însă într-un cadru de poveste.

Imagine reprezentativă pentru un sat din România. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Mai mult, primarul de aici spune că metrul pătrat de teren se „negociază cu urmașii proprietarilor”, conform Observator Observator, însă prețul de pornire este 1 leu. Singurul inconvenient de care vă puteți izbi este că nu există utilități, iar terenurile trebuiesc curățate de la 0, deoarece unele case sunt dărâmate, iar vegetația a crescut necontrolat.

Spre exemplu, anul acesta o familie din București s-a hotărât să cumpere și ei teren acolo, fiind fermecați de liniștea naturii.

”Ne-a luat 1 an de zile să rezolvăm cu semnarea contractului și cu toată hârțogăraia. Ne-am înțeles cu proprietarul, ne-am dus la primărie, am verificat terenul, am bătut palma cu proprietarul și după câteva luni ne-am întors la primărie să depundem actele”, a povestit femeia pe Youtube, acolo unde a împărtășit experiența ei.

Acolo ei au de gând să-și construiască o casă din lemn, dar își doresc și o livadă direct în curtea lor. Problemă însă ar fi și drumurile, accesul făcându-se extrem de greu.

”Zona e frumoasă, liniștită, dar nu cred că se pune problema să  vină cineva să se mute aici. Probabil că nu locuiesc permanent oamenii, vin și pleacă”, au mai spus vloggerii.

Ca și localități învecinate au: Zmeuret, Brădet, Poiana Mare sau Bătrâni, Plescioara. Nu departe este și Vălenii de Munte.