Află ce castel din România va apărea într-un film horror anul acesta! Acesta se află în Transilvania și atrage turiștii ca un magnet. Inclusiv străinii vor să-l vadă măcar o dată în viață!

În ce film va apărea un castel din România?

Obiectivul turistic va fi și mai căutat odată cu apariția filmului de groază de la finalul anului 2024. Este vorba despre „Nosferatu”,  realizat de cineastul american Robert Eggers, potrivit Fanatik. Acesta surprinde povestea unei tinere femei bântuite și a unui vampir îndrăgostit de ea. Totul vi se va părea așadar, ceva înspăimântător, datorită atenției la detalii.

Imagine reprezentativă pentru Castelul Corvinilor. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Printre actori se numără Bill Skarsgård, Lily-Rose Depp, Nicholas Hoult, Emma Corrin, Ralph Ineson, Simon McBurney și Willem Dafoe. Mai mult, un lucru interesant este că regizorul lucrează la acest proiect de 7 ani, după ce inițial intenționa să realizeze filmul imediat după succesul său din 2015, cu The Witch.

Așadar, pe lângă scenele filmate în Castelul Rozmital, din Regiunea Bohemia și complexul Invalidovna din Praga, în film va apărea și Castelul Corvinilor, conform The Prague Reporter. Chiar și în trailer a apărut acest obiectiv care nu poate fi sub nicio formă confundat. Nu mulți au auzit, însă Castelul Huniazilor, așa cum i se mai spune a fost inclus într-un top 10 al celor mai frumoase castele din Europa.

„Reclădit, Castelul Huniazilor nu mai este poate cetatea originală în care a Vlad Ţepeş, Dracula lui Bran Stoker, a fost ţinut prizonier, dar în ciuda acestor restauraţii creative şi necesare, stilul gotic şi renascentist din arhitectura castelului este suficient aici pentru a da fiori pe şira spinării celor care vizitează monumentul”, este descrierea pe care o fac castelului din Hunedoara autorii de la Tourism Review, notează Press Alert.

Pe timpuri aici aveau loc execuțiile publice, având chiar o sală de tortură. Aici ar fi fost închis într-o temniță și Vlad Țepeș.

Printre filmele care au mai fost filmate aici se numără „Ghost Rider 2”, cu Nicolas Cage, Noaptea lui Vlad, sau The Nun.