Află acum totul despre “mica Romă”, un oraș din județul Maramureș care a cucerit atât inimile românilor, cât și pe cele ale străinilor. El este înconjurat de 7 coline, asemenea Romei, de aici și comparația.

Curiozități despre “mica Romă”. Vezi ce poți face acolo

Budești este situată chiar la poalele munților Gutâi, fiind extrem de pitoresc. Localitatea a fost menționată, pentru prima dată în anul 1361, într-un document pe care l-a semnat regele Ludovic cel Mare, scrie Fanatik.

Dacă ați ajuns aici trebuie neapărat să mergeți la Biserica de lemn Sfântul Nicolae care a fost construită în anul 1643. De altfel, obiectivul a fost inclus și pe lista patrimoniului mondial UNESCO, notează Locuri din România.

Există și o legendă legată de locul acesta, respectiv în noaptea de Înviere, o femeie care lucra ca paznic la o mănăstire din apropiere se îndrepta către Budești.

La un moment dat, femeia a observat că lumânare pe care o ținea s-a aprins singură. Chiar dacă o încercat să o stingă, flacăra a continuat să ardă. Pentru că i-a părut totul ca o minune a decis să construiască chiar în acel loc o biserică.

Top obiective turistice de vizitat în Maramureș

1.Cimitirul Vesel este probabil unul dintre cele mai simbolice locuri din Maramureș. Cu siguranță veți râde pe saturate dacă ajungeți aici, datorită descrierilor de pe cruci.

2.Muzeul Satului Maramureșean – Multitudinea de căsuțe vă vor face să vă simțiți ca într-un basm.

3.Mocănița de pe Valea Vaserului – O plimbare cu aceasta vă va relaxa, deoarece veți avea parte de cadre de vis. Este ultima cale ferată forestieră cu abur din Europa, amintește Alo Hotels.

Imagine reprezentativă pentru Mocănița. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

4.Satul Breb – Aici tradiția și obiceiurile au rămas vii, deci merita să-i faceți o vizită. Aveți și o mulțime de cazări în zonă.

5.Mănăstirea Bârsana – Ea este una din cele mai înalte biserici de lemn din România.