În curând, oamenii vor putea să guste dintr-un orez din carne. Da, ați auzit bine. Acesta este o nouă invenție și momentan se fac cercetări asupra ei. Dacă va trece toate testele, cu siguranță va apărea și la vânzare.

Cine a inventat acest orez din carne și când va putea fi testat?

Oamenii de știință din Coreea de Sud sunt cei care au inițiat acest proiect, ei cultivând de fapt celule de vită în interiorul unor boabe de orez, scrie Sky News.

Mai mult, ei spun că acest preparat hibrid ar conține numeroase proteine și ar costa mai ieftin decât multe alte feluri de mâncare.

„Imaginați-vă că putem obține toate substanțele nutritive de care avem nevoie din orezul proteic cultivat cu celule”, a declarat autorul principal Sohyeon Park de la Universitatea Yonsei din Coreea de Sud, pentru sursa citată mai sus.

Imagine reprezentativă pentru orezul din carne.
„Sursă:Fotografie generată de AI”

Orezul va avea o culoare roz, ce probabil i-ar îndemna pe mulți să încerce măcar din curiozitate. Specialiștii spun că ei s-au gândit la toate animalele sacrificate atunci când au făcut acest orez. Mai mult, ei spun că fiecare bob este injectat individual cu celule de vită și cultivat într-o placă Petri timp de până la 11 zile, potrivit The Economic Times. La final, orezul va arăta ca cel obișnuit. Pentru fiecare 100 de grame de proteine produse, se estimează că se eliberează 6,27 kilograme de dioxid de carbon, ceea ce înseamnă că producția nu afectează mediul.

Încă din anul 2022, coreeni au anunțat că vor să facă tot felul de studii în domeniul cărnii din celule. Așadar, în curând astfel de feluri de mâncare ar putea apărea pe piață.

„Produse precum laptele, albușul de ou, gelatina și peștele pot fi create cu o tehnologie similară”, a mai precizat firma globală de consultanță, care prevede că până în 2040, mâncarea se va schimba drastic.

Anul trecut, Senatul României a adoptat un proiect de lege care interzice comercializarea cărnii de cultură. Cei care încalcă această regulă ar putea primi amenzi usturătoare cuprinse între 200.000 și 300.000 de lei.