Printre delicatesele grecești care au făcut senzație în lumea întreagă se numără și această salată de pepene roșu cu feta. Este aromată, fresh, conține puține ingrediente și se prepară extrem de ușor. Iată tot ce ai nevoie și modul de pregătire!

Salată de pepene roșu cu feta

Pentru că acum este sezonul pepenelui roșu, venim în ajutorul vostru cu o rețetă care vă va da pe spate. Aceasta este o delicatesă în Grecia și a devenit tot mai virală și la noi în țară. Pe lângă asta, este răcoritoare și foarte ușor de făcut. După ce vei gusta pentru prima dată vei vrea să repeți experiența.

Ingrediente

  • 500 de grame de pulpă pepene roșu, preferabil fără semințe (pe cât posibil), rece, de la frigider
  • zeama de la 1 lămâie mică
  • opțional: puțină coajă de lămâie, doar partea galbenă, de la suprafață, fin răzuită
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 30 ml. de ulei de măsline extravirgin
  • 4 linguri de cremă balsamică de rodii (sau simplă, în lipsa acesteia)
  • 5-6 rămurele de mentă proaspătă
  • 300 de grame de brânză feta, tăiată cubulețe
  • piper proaspăt măcinat
salata, pepene, feta
Salată de pepene cu feta                                                                                                  Sursă: fotografie generată de DALL-E

Mod de preparare

Alegeți un pepene roșu bine copt, dulce și cu pulpa fermă pe care îl curățați de semințe și tăiați în cuburi sau triunghiuri. Pepenele roșu trebuie să fie, în prealabil răcit la frigider. Dacă doriți să cântăriți pepenele, e indicat să o faceți după ce ați scăpat de coajă. Pentru rețeta asta, gramajele nu sunt chiar bătute în cuie. Dacă veți folosi 600 de grame de pepene roșu în loc de 500 de grame, chiar nu e o greșeală.

Puneți cuburile/triunghiurile de pepene roșu într-un castron încăpător.

Apoi, într-un castronel, puneți zeama de lămâie, crema balsamică, sarea, piper proaspăt măcinat după gust, coaja de lămâie și uleiul de măsline. Bateți cu furculița până sarea se dizolvă. Gustați dressingul și ajustați nivelul de sare, dacă e nevoie.

Frunzulițele de mentă, bine spălate și zvântate, se rup de pe tulpini și se toacă din cuțit, în bucăți mari. Menta se adaugă chiar la final în salată, altfel frunzele se oxidează.

Adăugăm dressingul peste pepenele roșu și amestecăm cu delicatețe. Punem în castron cubulețele de feta și omogenizăm. Chiar înainte de servire, adăugăm frunzele de mentă și amestecăm ușor. Acum, salata este gata să fie servită alături de cei dragi.