Cele mai multe mirese consideră că voalul este un simplu accesoriu al rochiei de mireasă, însă lucrurile stau altfel. Există o adevărată istorie a acestuia. Tu știi ce semnifică voalul pe care miresele îl poartă în ziua nunții?

Ce semnifică voalul pe care miresele îl poartă?

Voalul este nelipsit din ținuta unei mirese. Multe dintre ele îl consideră un simplu accesoriu, însă acesta are o adevărată poveste în spate.

Tradiții mai vechi spuneau că acesta are rolul de a proteja mireasa de spiritele rele. Altele susțin că acesta trebuie să fie vechi, nu nou pentru a aduce noroc miresei și construirea unei căsnicii reușite.

În zilele de astăzi, voalul are o singură simbolistică și anume tranziția femeii de la starea inocentă la cea de femeie căsătorită.

Acesta este utilizat mai mult pentru a pune în evidență frumusețea miresei, însă mai sunt persoane care optează pentru voal pentru simpla lui semnificație. Există femei care, dacă sunt la a doua căsătorie aleg să nu își mai pună voal.

voal, nunta, semnificatie
Voal                                                                                                                                                  Sursă: fotografie generată de AI

Dacă ești mireasă și nu știi ce decizie să iei atunci când vine vorba de voal, cel mai bine ar fi să îți urmezi instinctul. Dacă nu crezi în adevărata semnificație a voalului și nici nu vrei să îți încarci părul, atunci ar fi mai bine să nu porți.

Care sunt avantajele voalului?

Voalul are o mulțime de avantaje din punct de vedere al aspectului său. Iată care sunt câteva dintre acestea:

  • Oferă un aspect solemn, indiferent de dimensiunea sa;
  • Ajuta la crearea unei apariții memorabile;
  • Conferă romantism și feminitate ținutei;
  • Poate ascunde mici imperfecțiuni ale siluetei;
  • Poate evidenția punctele forte pe care rochia de mireasă le are;
  • Ajută mult la realizarea unor fotografii spectaculoase în ziua nuntii dacă acesta este lung.

Chiar dacă veți opta pentru voal lung sau scurt, acesta vă va pune oricum frumusețea în evidență și va oferi un aspect spectaculos ținutei voastre de mireasă.